Kis Mevsiminde Korona Virüse Dikkat

Kis mevsiminde korona virüse dikkat çeken Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla uyarilarda bulundu.

Kis Mevsiminde Korona Virüse Dikkat


Meteoroloji Isleri Genel Müdürlügü yaptigi uyari ile aralarinda Düzce’nin de bulundugu Zonguldak, Bartin ve Bolu’da hava sicakliklarini düsecegini ve yüksek kesimlerde kar yagisi uyarisi yapti. Bu uyari sonrasinda Düzce Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz’da sosyal medya hesabindan korona virüse karsi dikkatli olunmasi çagrisi yapti. Vatandaslari kapali ve havalandirmasinin yeterli olmadigi mekanlarda uzun süre durulmamasi konusunda çagri yapan Dr. Yasin Yilmaz, ayrica asi konusuna da dikkat çekti.

Yilmaz, “Kis sartlarinda hastaligin bulasmasi kolaylasacak. Havalandirmasi sinirli, kapali ve kalabalik ortamlardan mümkün ölçüde uzak durulmalidir. Asilarin belirtilen sürelere göre yapilmasinin daha iyi sonuç verdigi unutulmamali. Almasi tümüyle size bagli tedbirleri almalisiniz” ifadeleri kullandi.

Asilamada da yüzde 74,6 oranini yakalayan Düzce’de kentin yüzde 75 ile mavi renkle gösterilmesine ise sadece 0,4 gibi küçük bir oran kaldi.

(Selçuk Akyol-IHA)
Kaynak: İHA