Gram Altinin Çeyregi Revaçta

Altin fiyatlarinin artmasiyla birlikte yeni çikan 0,25 gram agirligindaki altin vatandaslar tarafindan ilgi görüyor. Kuyumcu Bayram Erdogan, “Çeyrek gram altini tercih eden vatandaslarimiz artmaya basladi” dedi.

Gram Altinin Çeyregi Revaçta
Altinda son zamanlarda meydana gelen artis, saticilari ve alicilari yeni yöntemlere itti. 1 gramlik altinin 4’de 1’i olan 0,25 gram agirligindaki altin, altin satisinda yeniden hareketlilik olusturdu. Vatandaslar tarafindan daha ekonomik görülen çeyrek gramlik altin, uygun olmasi bakimindan saticilarin da elini rahatlatti. Vatandaslarca ilgi görmeye baslayan çeyrek gramlik altin, adinin çeyrek olmasindan dolayi espri konusu oldu. Ekonomik olarak çok iyi durumda olmayan vatandaslarin son dönemde en çok tercih ettigi ürünün çeyrek gramlik altin oldugunu söyleyen kuyumcu Bayram Erdogan, “Çeyrek altin, malumu üzerine bin 300 TL’nin üzerine kadar çikti. Bizim halkimiz örf ve adet olarak yardim ve iyilikseverdir. Arkadaslarinin dogumuna, dügününe altin takmak isterler. Sektör olarak bu açigimizi da devletimizin onay verdigi ve çesitli altin rafinelerimiz tarafindan halkimiza arz edilmek üzere 2 gram, 1 gram, yarim gram ve çeyrek gram altinlarin üretimine baslandi. Devletimizin onayli bir sekilde rafinelerimizin ürettigi bu yarim gram ve çeyrek gram ve 1 gram altinlarimiz su anda piyasada yer aliyor. Yani çeyrek altina ödeme yapamayan halkimizin, çeyrek gramlik altin hediye almalari mümkün. Çeyrek gram altinin da adinin çeyrek olmasi, bir espri konusu da oluyor" ifadelerini kullandi.

Vatandaslarin çeyrek gramlik altini hem hediye hem de yatirim anlaminda tercih etmelerini öneren Erdogan, “Imkani olan vatandaslarimiz tabii ki çeyrek altini tercih ediyorlar. Imkan nispetinde bütçesi uygun olmayan müsterilerimiz, halkimizda 1 gram, biraz daha uygun almak isteyen müsterilerimiz yarim gram altini, bir altini almak isteyen müsterilerimizde tabi ki oluyor. Ögrencilerimiz oluyor, dogumlar oluyor, dügünler oluyor. Onlar da 22 ayar çeyrek gram altini aliyorlar. Suanda çeyrek gram altini tercih eden vatandaslarimiz da artmaya basladi.

Yeni çikan çeyrek gram altinlarimizda 22 ayar altindir. Hem yatirim anlaminda hem de hediye anlaminda halkimizin almasinin tavsiye ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA