Gençleri Anneler Kurtaracak

Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen ‘En Iyi Narkotik Polisi: Anne’ projesi, Mustafakemalpasa’da tanitildi.

Gençleri Anneler Kurtaracak
Çocuklarin ve gençlerin uyusturucu kullaniminin önüne geçme konusunda annelerden faydalanmayi hedefleyen ‘En Iyi Narkotik Polisi: Anne’ projesi için yapilan toplantida, Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde konusunda uzman narko rehberler tarafindan annelere önemli bilgiler verildi.

Bütün Türkiye’de oldugu gibi Mustafakemalpasa’da da kararlilikla uygulanacak projenin anneler ile saglanacak is birligi sayesinde mutlaka basarili sonuçlar elde edilecegine dikkat çekildi.

Belediye Dügün Salonu’nda düzenlenen ‘En Iyi Narkotik Polisi: Anne’ projesinin tanitimina Mustafakemalpasa Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli okullarda görev yapan ögretmenler ve ögrenci velileri ilgi gösterdi.

Projenin tanitim ve egitim seminerine konusmaci olarak katilan Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde görevli uzmanlar araciligiyla madde bagimliligi ile mücadelede farkindaliginin arttirilmasi için yapilacak ortak çalismalar masaya yatirildi.

Dünyanin en önemli sorunlari arasinda yer alan uyusturucu madde kullaniminin, sadece fertleri degil toplumlari da tehdit eden ciddi bir saglik ve güvenlik problemi oldugunu dile getiren uzmanlar, Türk kültürü ve inancinda baslica rol oynayan ‘anne’ figüründen hareketle projenin hayata geçirildigine dikkat çekti.

Toplantida, anneler araciligiyla uyusturucu kullaniminin erken tespiti ve bagimlilik sarmalina yakalanmadan çocuklara müdahale edilmesinin kampanyanin ana hedeflerinden biri oldugu ifade edildi.

Uzman narko rehberler tarafindan yapilan sunumda, madde bagimlilarinin bedenî, ruhî ve sosyal belirtileri, Bursa ve Mustafakemalpasa’daki madde kullanimi risk analizleri gibi konularin yani sira tedavi ve ihbar konularinda vatandaslarin duyarliligini arttirmak adina ‘uyuma’ ihbar uygulamasi ve tedavi danismanlik sürecinde basvurulacak merkezlerin bilgileri paylasildi.

Projenin gayesinin uyusturucuya "hayir" diyebilen bir toplum insa etmek oldugu ifade edilen toplantida, bu yolda bilhassa annelere büyük görevler düstügü belirtildi.
Kaynak: İHA