Esnafa Türk Bayragi

Gaziantep Büyüksehir Belediye (GBB) Baskani Fatma Sahin, Gaziantep’in Kurtulusu’nun 100’üncü yil dönümü etkinlikleri kapsaminda sehir merkezindeki esnafi ziyaret etti, Türk bayragi ve Antep Harbi’ni anlatan kartpostallar dagitti, Gazi sehirlilerle Istiklal Marsi’ni okudu.

Esnafa Türk Bayragi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tensipleriyle Cumhurbaskanligi himayelerine alinan Gaziantep’in Kurtulusu’nun 100’üncü yili etkinlikleri çerçevesinde GBB Baskani Fatma Sahin, kent merkezindeki esnafi gezerek Türk bayragi ve Antep Savunmasi’nda verilen destansi mücadeleyi kaydeden kartpostallari hediye etti, Istiklal Marsi’nin 6’nci kitasini esnafla okudu. Saha gezisine Gaziantep Kalesi’nden baslayan Baskan Sahin, Bakircilar Çarsisi, Almaci Pazari, Balikli Parki, Karagöz Mahallesi, Gaziler ve Mütercim Asim caddeleri gibi esnafin yogun oldugu bölgelerde ziyaretlerine devam etti.

Öte yandan ziyaretin son duragi olarak belirlenen Karagöz Mahallesi’nde Sahin, Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi cephe ve kaldirim yenileme çalismalarini inceledi.

“Bugünkü saha gezimizde Gaziantep’in kurtulusu için esnafimizla siir okuduk”

Gaziantep’in Kurtulusu’nun 100’üncü yil dönümü dolayisiyla kent esnafini ziyaret ederek çesitli hediyeler verdiklerini anlatan Baskan Fatma Sahin, “25 Aralik’a hazirlaniyoruz. Cumhurbaskanimiz geliyor. Sehrimizin her yerini bayraklarla donatacagiz” dedi.

Antep Harbi’nde 6 bin 317 vatanseverin bu topraklar için sehit oldugunu dile getiren Sahin, “Savunmanin ardindan verilen destansi mücadele sehrimize Gazilik unvani getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sehre geldigi zaman buranin ikinci bir Çanakkale ikinci bir Plevne oldugunu söyledi.

Eger Gaziantep geçilmis olsaydi bugün, bu ezan sesi duyulmayacak, Türk bayragimiz bu topraklarda dalgalanmayacakti. Bizim bu durusumuz, ecdadin bize verdigi ilhama dayaniyor. Ikinci 100’ünci yilimizin destanini esnafimizla yazacagiz” diye konustu.

100 yil önce yasananlari kartpostala çevirdiklerini aktaran Sahin, “Bugünkü esnaf ziyaretimizde vatandaslarimizla siirler okuduk. Onlara Türk bayraklari dagittik. Yaptigimiz isleri anlattik, düsüncelerini aldik. Eksik gördükleri çalismalari not ettik” ifadelerini kullandi.

“Karagöz’ün cephe ve kaldirim yenileme çalismalariyla görüntü kirliligi en aza indirildi”

Saha gezisinde Karagöz Mahallesi’nde yapilan cephe yenileme çalismalarini da inceleyen Baskan Fatma Sahin, “Gaziantep’in kalbinde olduklarini belirterek, “Bizim çocuklugumuzun geçtigi özel bir alandayiz. Dün Kale etrafindan baslayarak bugün Karagöz’e geldigimiz mekanlar bizim anilarimizin biriktigi önemli mekanlar. Ekibimiz Karagöz’de görüntü kirliligini azaltacak cephe ve kaldirim yenileme çalismasi yapti. Kentimize çok sayida turist geliyor. Gelen ziyaretçilerimizin bu bölgenin tasarimini begenmesi ve güzel düsüncülerle buradan ayrilmasi gerekiyordu. Bu amacimizi gerçeklestirdigimizi aldigimiz güzel elestirilerden görebiliyorum. Restorasyon faaliyetlerimiz Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum tarafindan da takdir edilmis, bu modelin çevre projeleri adina çok gerekli oldugunu söylemisti. Bugün de ekip olarak yaptigimiz çalismalarin sonuçlarini gözlemliyor, vatandaslarimizin yeni taleplerini not ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA