Esenler'de 73 Çesit Çay Ikrami

Esenler Belediyesi, 15 Aralik Uluslararasi Dünya Çay Günü’nde dev semaverlerde demlenen 73 çesit çayi vatandaslara ikram etti. Soguk havada ikram edilen çaylar, vatandaslarin içini isitti.

Esenler'de 73 Çesit Çay Ikrami
Esenler Belediyesi, 15 Aralik Uluslararasi Dünya Çay Günü’nde vatandaslara 73 çesit çay ikram etti. Dörtyol Meydani’nda düzenlenen organizasyona Esenler Belediyesi Kültür Isleri Müdürü Hüseyin Cerrahoglu, oynadigi dizideki “Kahveci Mesut” karakteriyle izleyicinin aklina kazinan oyuncu Necmi Yapici ve çok sayida vatandas katildi.

Ilçe meydaninda dev semaverlerde demlenen 73 çesit çay, soguk ve yagmurlu havada vatandaslarin içini isitirken ilçedeki 39 çay ocagi da Dünya Çay Günü’ne özel müsterilerine çayi ücretsiz dagitti.

Organizasyon hakkinda konusan Esenler Belediyesi Kültür Isleri Müdürü Hüseyin Cerrahoglu, “Uluslararasi Dünya Çay Günü’nü vesile ederek Esenler’de vatandaslarimiza 73 çesit çay ikram ediyoruz. Çay, biliyorsunuz bizim kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasi. Biz, en küçük birini ziyarete gittigimizde bile ilk teklif ettigimiz ikramimiz çaydir. Çay hem kahvaltimizda hem aksam yemeklerinden sonra vazgeçemedigimiz bir sey. Biz bunu bugün anlamli hâle getirelim, dünya çaylarini da birlestirelim, vatandasimiza ikram edelim istedik. Hava soguk, bir kar beklentisi var ama biz içimizi çayla isitiyoruz su an” açiklamasinda bulundu.

Oynadigi dizide Kahveci Mesut rolüyle seyircinin gönlüne taht kuran oyuncu Necmi Yapici, “Böyle bir gün oldugunu yeni ögrendim. Esenler Belediyesinden davet ettiler, beraber çay içebilir miyiz diye. Ben de seve seve kabul ettim. Halkimizla burada çay içecegiz insallah. Çay Türk insaninin vazgeçilmezidir. Biz sette de çayi çok içiyoruz. Benim meshur lafim var, ‘Yapistir yag gibi kaysin’ diye. Bu Dünya Çay Günü’nde de yapistirin yag gibi kaysin diyorum” ifadelerini kullandi.

22 yildir Esenler’de yasadigini söyleyen Leyla Üner, “Hava soguk ama insanlar soguk olmasin. Çaysiz hayat da gereksiz hayat sadece onu derim. Çayimiz da kahvemiz de insanin vazgeçilmezi. Türk çayi olsun da gerisini aramam” dedi.

Hüsna Özbek ise “Çaysiz olmaz. Yani Türklerin de genel olarak kullandigi sey. Hem içimizin isinmasi için hem ikramlarda bulunmamiz için hem kendimizi tanitmamiz için bir gelenek olarak görüyorum çayi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA