Ceylanpinar'daki Antep Deresi Temizleniyor

Kötü görüntü ve çevreye yaydigi koku ile vatandaslara rahatsizlik veren Antep Deresi’nde Ceylanpinar Belediye Baskani Feyyaz Soylu’nun talimati dogrultusunda temizlik ve ilaçlama çalismasi baslatildi.

Ceylanpinar'daki Antep Deresi Temizleniyor
Ceylanpinar ilçe merkezinin ortasindan geçen yaklasik 8 kilometrelik Antep Deresi’nde Ceylanpinar Belediyesi’ne ait Temizlik isleri Müdürlügü tarafindan çalisma baslatildi. Sürdürülen çalismalar kapsaminda kis mevsimi dolayisiyla kötü kokulara neden olunmamasi ve derenin temiz kalmasi için temizlik çalismalari sürdürülüyor. Yaz ve kis mevsiminde her ay periyodik araliklarla temizlik çalismalarinin yapildigi derede belediye ekipleri kisa sürede çalismalarini tamamlamayi hedefliyor. Derede baslatilan çalismalarda vinç yardimiyla dere yatagina indirilen küçük kepçelerle temizlik çalismalari yapiliyor. Küçük kepçeler yardimiyla toplanan çöp ve çamur yiginlari büyük kepçeler tarafindan kamyonlara doldurularak çöp alanlarina tasiniyor. Bir yandan temizlik çalismalarini sürdüren Belediye ekipler, diger yandan da çalismalarin tamamlandigi alanlarda ilaçlama ekibi mikrop ve haserelerin üremesine karsi ilaçlama çalismalari yapiliyor. Her ay periyodik araliklarla Antep Deresinde temizlik çalismalarinin yapildigi bölge de 2021 yili içerisinde 11. kez temizlik çalismalari yapildi.

Temizlik çalismalariyla ilgili yazili açiklamalarda bulunan Ceylanpinar Belediye Baskani Feyyaz Soylu,’’ Vatandaslarimiza daha temiz bir Ceylanpinar için ekiplerimiz yilin her ayi ilçemizin ortasindan geçen Antep deresinde temizlik çalismalari yaparak, hemen ardindan haserelere yönelik ilaçlama çalismasi yapiyor. Ceylanpinar Belediyesi olarak 7/24 tertemiz bir Ceylanpinar için halkimizin hizmetindeyiz. Temizlik Isleri ve Destek Hizmetler Müdürlügümüze bagli ekipler, 2021 yili içerisinde 11 defa Antep deresinde temizlik çalismasi yapti. Vatandaslarimizin huzur ve sagligini önemseyerek ekiplerimiz bu dogrultuda ilçemizin her noktasinda temizlik çalismalarini yürütüyor. Durmadan yorulmadan halkimiza temiz bir Ceylanpinar yasatmak için çalismaya devam ediyoruz’’ dedi.

Antep deresinde sürdürülen çalismalari takdirle karsilayan Ceylanpinar ilçe halki ise Belediye Baskani Feyyaz Soylu’ya temizlik çalismalarindan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA