Binlerce Ton Asfalt Düzce Yollarinda

Düzce Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, 2019 yilindan bu yana daha modern ve yasanabilir bir Düzce hedefi ile yapilan çalismalarin detaylarini paylasti. Kentte 53 kilometrelik yeni yol agi olusturan Fen Isleri Müdürlügü yaklasik 90 Bin ton asfalt serme islemi gerçeklestirdi.

Binlerce Ton Asfalt Düzce Yollarinda
Daha modern bir Düzce için alt ve üst yapi çalismalarini araliksiz sürdüren Düzce Belediyesi, vatandaslarin yaya ve yol güvenligini ön plana aliyor. Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün göreve gelmesi ile yollarda ve kaldirimlarda yapilan planlama ile Düzcelilerin en çok sikayet ettigi konulara agirlik verildi.

Hem sürücülerin hem de yayalarin talepleri dogrultusunda hareket ederek çalismalarini sürdüren Düzce Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü 2019 Mart ayindan bu yana yapilan çalismalarin detaylarini paylasti.

Bozuk yol kalmayacak

Kentte alt yapisi sona eren ve yillar içinde deforme olan yollari yamalamak için 30 bin 894 ton, yeni yollar için ise 57 Bin 339 ton asfalt kullanildi. Fen Isleri Müdürlügü, alt yapisi biten bütün yollarin plan dahilinde asfaltlanacagini kaydetti.

Her geçen gün artan nüfusu ve gelisen yapisiyla bölgede adindan söz etmeye baslayan Düzce’nin yeni yol ihtiyaci da Düzce Belediyesi Fen Isleri tarafindan gideriliyor. Yeni yollarin kazandirilmasiyla hem trafik yükünü hafifleten hem de yeni yerlesim alanlarinin sorunlarini çözen müdürlük ekipleri, 53 kilometre 619 metre yeni yol açti.

Yaya güvenligi de düsünüldü

Fen Isleri Müdürlügü, yayalarin da güvenligi ve konforuna yönelik çalismalara da imza atti. 2019 yilindan itibaren kaldirimlarda ve yollarda 21 bin 152 metrekare dogal plaktas döseyen ekipler, 23 bin 152 metretül de bordür örme islemi gerçeklestirdi. 4 bin 13 metreküp beton dökümü gerçeklestiren ekipler ayni zamanda 37 bin 72 metreküp de kilit parke örme isini yapti. Öte yandan 2 bin 131 metretül de yagmur olugu yapildi.
Kaynak: İHA