Baskan Biyik, Metro Insaatini Inceledi

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, çalismalarin devam ettigi Darica-Gebze metro insaatini inceledi. Tünel açma isleminin devam ettigi projede 400 metre ilerleyen Muzaffer Biyik, metro insaatinin planlandigi gibi 2023 yilinda bitecegini söyledi.

Baskan Biyik, Metro Insaatini Inceledi
Metro insaatinda çalisan mühendisler ve teknik ekiple birlikte devam eden çalismalari inceleyen Baskan Muzaffer Biyik, gelinen son nokta hakkinda da bilgiler aldi. Baskan Biyik’a ziyarette baskan yardimcilariyla birlikte fen isleri, imar ve yapi kontrol müdürleri de eslik etti.

Metro insaati hakkinda detayli bilgiler alan Biyik, yaptigi açiklamada projenin planlandigi gibi hizli devam ettigini belirterek, "Darica’miz için asrin projesi olarak gördügümüz metro projesinde mühendis arkadaslarimizla teknik bir gezi yaptik. Çalismalari yerinde inceleme firsati bulduk. Metro çalismasi planlandigi gibi hizli bir sekilde devam ediyor. En son Ulastirma Bakanimiz Adil Karaismailoglu ile birlikte TBM ile tünel açma törenine katilmistik. Su anda iki TBM ile çalisma yapiliyor. TBM’in biri Cumhuriyet Meydan’ini geçmis durumda. Diger TBM de 400 metre ileride. Biz de tünelin içerisinde 400 metre ilerledik bugün. Ekiplerden aldigimiz bilgiye göre günlük 12 metre ilerleniyor. Cumhuriyetimizin 100. yili olan 2023 yilinda Darica sahilden GOSB’a giden muhtesem hizmet olan metro projemiz bitmis olacak. Vatandasimiza bazi sikintilar yasatiyoruz. Çalismalar esnasinda rahatsizlik veriyoruz. Vatandaslarimizdan biraz daha sabir ve hosgörü istiyoruz. Insallah proje bittiginde muhtesem bir eseri ilçemize ve bölgemize kazandirmis olacagiz" dedi.

Kaynak: İHA