Balik Tezgahi Ona Emanet

DÜZCE – Düzce’de denize açilan balikçi esine yardimci olabilmek için tezgahin basina geçen Hülya Kiliç, hem esine verdigi destek hem de tezgahinin titizligi ile takdir topluyor. Kentin tek kadin balikçisi Kiliç, "Balikçi Hülya Abla" olarak aniliyor.

Balik Tezgahi Ona Emanet
Çanakkale’deki teknesini satarak ailesiyle birlikte 2 yil önce Düzce’ye yerlesen balikçi Tuncay Kiliç, vatandaslara taze balik ulastirmak için gece gündüz çalisiyor. Kiliç’in en büyük destekçisi de esi Hülya Kiliç oldu. Esine yardim etmek için tezgahin basina geçen emekli bankaci Hülya Kiliç, kisa süre içinde balikçiligi da ögrendi. Sabah çocuklarini okula gönderdikten sonra tezgahinin basina geçen Kiliç, esinin getirdigi taze baliklari özenle tezgaha diziyor. Düzce’nin tek kadin balikçisi olan Hülya Kiliç, esi denize açildigi zamanlar da tezgahi asla bos birakmiyor.

"Tezgaha yardim için geldim, balikçilikta kaldim"

Esine yardimci olabilmek için tezgahin basina geçtigini ifade eden Hülya Kiliç, "Esim balik ve deniz konusunda gerçekten bir numara. Ben de bankadan emekli oldum. Esime destek olmak için sürekli tezgahta ona yardim ettim. Bu isi gerçekten çok seviyorum. Düzce’de henüz 2 yildir yasiyoruz. Tezgaha gelen vatandaslar daha önce kadin balikçi görmedikleri için beni görünce onlara çok degisik geliyor. Simdi de gelen müsterilerin gözü beni ariyor. Sanirim daha güvenilirim. Örnegin bana balik hakkinda sorular soruyorlar cevap veriyorum, pisirme teknikleri hakkinda bilgilendirmelerde bulunuyorum, herkese yardimci oluyorum. Baligin cinsini bilmeyen vatandaslarimiz var. Onlara da yardimci oluyorum. Onlar da sanirim benden memnun, bende çok mutluyum. Denizde eslerine yardim eden kadinlar gördüm ama tezgahta uzun süre balikçilik yapan kadin görmedim" ifadelerini kullandi.

"Kadin isterse her istedigini yapabilir"

Esinin gece saatlerinde denizde oldugunu belirten Kiliç, "Esim gece saatlerinde denizde oldugu için gündüz saatlerinde de çok yorgun oluyor. O sadece gece tuttugu baliklari getiriyor sonra dinlenmeye gidiyor. Bende onun yerine burada dura dura zamanla çok alistim. Bir kadinin isteyip de yapamayacagi bir is yok diye düsünüyorum. Kadin isterse her seyi yapabilir. Bütün kadinlar bütün islerin altindan kalkabilir" dedi.

Kaynak: İHA