Aydin'da Vaka Sayilari Düsüse Geçti

Pandemide en güvenli kentlerden arasinda yer alan Aydin’da bu hafta vaka sayilarinda yüzde 4 oraninda azalirken, illere göre haftalik vaka sayisi tablosunda ise Aydin bu hafta en az artis yasanan 19. il oldu.

Aydin'da Vaka Sayilari Düsüse Geçti


Tüm dünyayi etkisi altina alan ve ülkemizde de görüldügü günden bu yana 77 binin üzerinde vatandasin hayatini kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Normallesme sürecinin ardindan Aydin’da siki tedbirler alinmaya devam ederken, Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi, illere göre haftalik koronavirüs vaka sayilari tablosunda il genelinde bu hafta düsüs yasandi. Vaka sayisi en düsük iller arasinda yer alan Aydin’da geçtigimiz hafta yüzde 0,44 oraninda artis göstererek yüz binde 60,94 olan vaka sayisi bu hafta yüzde 4 oraninda düsüs yasayarak yüz binde 58,35 olarak gerçeklesti. Illere göre haftalik vaka sayisi tablosuna bakildiginda ise Aydin, bu hafta en az vaka görülen il olarak 19. sirada yer aldi.

“GÜNLÜK VAKA SAYISI 93 OLDU”

Aydin Valiligi ve Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde yapilan çalismalar ve alinan tedbirlerin yani sira vatandaslarin asiya erisebilirligi konusunda da örnek çalismalar yapilmaya devam ederken, Aydin hem pozitif vakalarda hem de asilanma yüzdelerinde en iyi iller arasinda yer almaya devam ediyor. Haftalik vaka sayilarinin açiklanmaya baslandigi ilk günlerden bu yana il genelinde alinan tedbirler etkisini göstermis, günlük vaka sayisi 10’a kadar düsmüstü fakat ülke genelindeki normallesme sürecinin ardindan yasanan artislar Aydin’i da etkiledi. Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan tablo kapsaminda yapilan hesaplamalara göre 27 Kasim - 3 Aralik tarihleri arasinda Aydin’da günde ortalama 93 vaka görülürken, bu rakam bir haftada 652’ye ulasti. Geçtigimiz hafta ortalama 97 olan günlük vaka sayisi ise bu hafta 93’e düstü.

Haftalik vakalar ile ilgili açiklama yapan Saglik Bakani Fahrettin Koca; “27 Kasim-3 Aralik arasinda, 100.000 kisi içinde bir haftalik toplam yeni Covid-19 vaka sayisi il bazinda neydi? Bilgiler, haftalik insidans haritasinda” dedi.

(Ugur Eser-IHA)
Kaynak: İHA