Gaziantep'te Meyve Ormani Kurulacak

Gaziantep Valiligi koordinasyonunda, Büyüksehir Belediye Baskanligi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Gaziantep Kadin Girisimciler Kurulu ve Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) is birliginde, Erozyonla Mücadele Eylem Plani kapsaminda kente “Meyve Ormani” kazandirilmasi için protokol imza töreni düzenlendi.

Gaziantep Valiliginden yapilan yazili açiklamaya göre, imzalanan protokol ile Yamaçtepe Mahallesi'ndeki 18 bin metrekarelik alanda ceviz, badem, incir ve zeytin agaçlarindan olusan 490 agacin yer aldigi meyve ormani kurulacak.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Gaziantep Valisi Davut Gül, projenin Gaziantep modeline uygun is birligi çerçevesinde gerçeklestirildigini, kadin girisimcilerle birlikte hayirli bir is yapildigini ifade etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, sürdürülebilir kalkinmaya dikkati çekerek, insana ve dogaya saygili bir kalkinma modeli oldugunu kaydetti.

Akilli, saglikli, egitim ve bilim sehri olmak istediklerini belirten Sahin, 27 milyon fidan kampanyasiyla da yesil sehre dönüseceklerini ifade etti.

Törene, TOBB Kadin Girisimciler Kurulu Yönetim Kurulu Baskani Aysen Hani ve Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskan Vekili Cevdet Akinal katildi.

Kaynak: AA