Çarsamba'da Çocuklara Trafik Egitimi

Samsun’un Çarsamba ilçesinde, çocuklarin trafik kurallarini eglenerek ögrenmelerini saglamak ve bilinçli nesiller yetistirmek amaciyla Çarsamba Belediyesi tarafindan ‘Gezici Trafik Egitimi Parkuru’ ile Atatürk Ilkokulunda ögrencilere trafik egitimi verildi.

Çarsamba'da Çocuklara Trafik Egitimi
Çarsamba Belediyesi, Ilçe Emniyet Müdürlügü, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanliginca çocuklara trafik kurallarini asilamak ve bilinçli yayalar olmalarini saglamak amaciyla Çarsamba Atatürk Ilkokulda ‘Gezici Trafik Parkuru’ ile trafik egitimi gerçeklestirdi. Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir, Ilçe Emniyet Müdürü Adil Aydemir, ögretmenler ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklesen programda, çocuklar isikli-isiksiz kavsaklar, yaya geçitleri, üst geçit, trafik levhalari gibi trafikte yer alan tüm unsurlarla tanisip trafik kurallarini uygulamali olarak ögrenme imkani buldular.

Trafik kurallarini ögrenme ve uygulama programi

Programda konusan Çarsamba Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir, “Programimizda, hayatimizda önemli bir yer tutan trafik kurallarini ögrenme ve uygulama imkani buluyoruz. Sevgili çocuklar, toplum içinde hep beraber yasiyoruz. Bazen yaya olarak bazen de ebeveynlerinizin kullandigi araçta sürücü ve yolcu olarak yer aliyorsunuz. Kurallara uymamiz, saglikli bir sekilde hayatimizi devam ettirmemiz demektir. Kural ihlalleri maddi hasar, yaralanmalar ve aci sonuçlara neden olabilir. Trafikte kurallara uymak, öncelikle birbirimize olan sayginin geregidir” dedi.

Ilçe Emniyet Müdürü Adil Aydemir yaptigi konusmasinda, “Belediyemiz böyle bir imkan sagladi, artik ögrencilerimizin parkura gitmesine gerek yok. Bundan sonra bu parkuru istedigimiz noktaya kurabilecegiz. Trafik levhalarini hafife almayalim, bu levhalar hem yayalar hem araç sürücüleri için çok önemli. Levhalara uyalim, hafife almayalim ve trafikte dikkatli olalim” seklinde konustu.



“Parkuru çocuklarimizin ayagina getirdik”

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan trafikte kurallara uymanin önemine vurgulayarak ögrencilere seslendi. Baskan Dogan, “Sevgili çocuklar, trafikte siz de yaya olarak, bazen de araçlarda yolcu olarak bulunuyorsunuz. Trafikte kurallara uymamiz, dikkatli olmamiz hem bizim hem de çevremizdekilerin sagligi için çok önemli. Bugün burada bir kara yoluna çiktigimizda nelerle karsilasacagimizi görmüs olacagiz. Trafik parkurumuz baska yerlerde de var ama ögrencilerimizin sirayla oraya gitmesi gerekiyor. Çocuklarimiz yorulmasin, biz çocuklarimizin ayagina gidelim diyerek gezici parkurumuzla trafik egitimini, çocuklarimizin ayagina getirmis olduk, bu parkur bütün okullarimizi gezmis olacak. Baska okullardaki ögrencilerimiz de trafikteki parkurlari görmüs, ögrenmis olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA