Borsa Haftaya Rekor Seviyeden Basladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 1,01 artisla 2.056,01 puandan basladi.

Açilista BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 20,53 puan ve yüzde 1,01 deger kazanarak 2.056,01 puanla tüm zamanlarin en yüksek seviyesine çikti.

Bankacilik endeksi yüzde 0,27 ve holding endeksi yüzde 0,99 artis kaydetti. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 1,97 ile kimya, petrol, plastik, en çok kaybettiren yüzde 1,21 ile spor oldu.

BIST 100 endeksi, cuma günü yüzde 0,20 artarak 2.035,48 puanla rekor kapanis gerçeklestirdi. Endeks, haftalik bazda ise yüzde 6,55 deger kazanarak üst üste yükselisini 9'uncu haftaya tasidi.

Analistler, bu hafta ABD Merkez Bankasi'nin yani sira Avrupa Merkez Bankasi, Japonya Merkez Bankasi, Ingiltere Merkez Bankasi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin faiz kararlarinin yatirimcilarin odaginda bulunacagini belirterek, politika yapicilarin sözle yönlendirmelerinin, beklentilerin sekillenmesi ve fiyatlamalar açisindan kritik olacagini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda ortaya çikan Omicron varyantinin yarattigi belirsizliklerin fiyatlamalari zorlastirsa da, asilarin etkisine iliskin iyimserlikle küresel pay piyasalarinin haftaya pozitif basladigini aktaran analistler, bugün yurt disinda veri gündeminin sakin oldugunu, yurt içinde ise ekim ayi ödemeler dengesi ve sanayi üretimi verilerinin takip edilecegini bildirdi.

Analistler, teknik açidan BIST 100 endeksinde 2.070 puanin direnç, 1.970 seviyesinin destek konumunda bulundugunu ifade etti.

AA Finans'in gerçeklestirdigi anketlere katilan ekonomistler, cari islemler hesabinin ekimde 2 milyar 320 milyon dolar fazla vermesini bekliyor. Ekonomistler, takvim etkisinden arindirilmis sanayi üretim endeksinin ise ekimde bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 8,26 artacagini öngörüyor.

Kaynak: AA