Karapinar'da Aliç Fidani Dikildi

Orman Genel Müdürlügü ve Karapinar Belediyesi isbirliginde ilçeye aliç fidani dikimi yapildi.

Karapinar-Konya kara yolu Hotamis mevkiindeki fidan dikim töreninde konusan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, dünyada yasanan iklim degisikligine dikkat çekerek, "Artik hepimiz sunu görüyoruz ki dünya isiniyor, iklim degisiyor ve gelecek açisindan hepimize dünya zorluklarin bir dünyasi olma isareti veriyor. O nedenle bizler yarin daha büyük tehlikeler, sikintilar, yoksulluklar yasamamak için iklim degisikligi ile ilgili mücadelemizi hemen bugün devam ettirmemiz gerekiyor." dedi.

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, alicin kurakliga dayanikli bir bitki oldugunu hatirlatarak, alana 7 bin 500 tane aliç fidani dikilecegini söyledi.

Karapinar Belediye Baskani Mehmet Yaka da, Karapinar'in 1950'lerde, rüzgar erozyonu tehdidi altinda oldugunu animsatti.

Toprak Su ve Arastirma Enstitüsü'nün oldugu alanda insan eliyle erozyonun önlendigini ve bu durumun dünyada ilk örnek oldugunu vurgulayan Yaka, "Son yillardaki yagislarin azalmasi ve yer alti sularinin çekilmesiyle ayni gündem zuhur etmeye basladi. Hatirlarsaniz birkaç hafta önce esen siddetli lodosla ayni durumlari sanki tekrar yasamis duruma geldik. Bu durumlardan kurtulmak için su rejimin olusturulmasi ve çiftçilerimizin su kullaniminda bilinçlendirme çalismalarinin yapilmasi, sulu tarimla rüzgarin önlenmesine biz de fidan dikerek buna katkida bulunuyoruz." diye konustu.

Programa AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ilçe Kaymakami Oguz Cem Murat, Belediye Baskani Mehmet Yaka, Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, siyasi parti ilçe baskanlari, sivil toplum kurulus temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Yapilan konusmalarin ardindan 7 bin 500 adet aliç fidani toprakla bulusturuldu.

Kaynak: AA