Çorum'da Caz Müzik Dinletisi Yapildi

Çorum'da, Anadolu'daki müzik çesitliligine katki sunmak amaciyla caz dinletisi düzenlendi.

Kentteki bir dügün salonundaki etkinlikte Afrikali sanatçi Terry Jorrys ile Ali Erol, Gökhan Över, Serkan Alagök ve Ayberk Saglam'dan olusan müzik grubu, Çorum halkini caz müzigiyle bulusturdu.

Dünyaca ünlü caz sarkilari seslendiren grup, ayrica Türkçe popüler sarkilari da kendi yorumlariyla dinleyicilerin begenisine sundu.

Jorrys, caz dinletisi için Çorum'a ikinci kez geldiklerini belirterek, "Ilk etkinligimiz ilgi görmüstü, bu nedenle ikincisini yapmak istedik. Tekrar burada olmak bizim için çok büyük onur." dedi.

Caz dinletisi için Çorum'a gidecegini söylediginde arkadaslarindan "Çorum'da ne isin var. Caz ile Çorum'un ne akalasi var." seklinde tepkiler aldigini anlatan Jorrys, "Buraya gelmedikleri için bilmiyorlar, Çorum'da harika insanlar var." diye konustu.

Organizatör Burhan Kaya da Anadolu'daki müzik çesitliligini artirmak için ikinci kez caz etkinligi düzenlediklerini dile getirerek, "Insanlarin bu tür etkinliklere ihtiyaci var. Anadolu çok çesitli kültürlere sahip. Müzigin her çesidi var, buna caz müzigini de eklemeye çalisiyoruz. Ilk etkinligimiz çok güzel geçmisti, gelirini depremzedelere bagislamistik. Ilkinin talep görmesinden ötürü ikincisini de düzenledik." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA