Büyüksehir Usta Sairi Unutmadi

Türk edebiyatinin önde gelen sairlerinden Yahya Kemal Beyatli, vefatinin 63. yildönümünde Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Sairleri Toplulugunun düzenledigi "Yahya Kemal Anma Programi" ile yad edildi.

Büyüksehir Usta Sairi Unutmadi


Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Sairleri Toplulugu, Usta sair Yahya Kemal Beyatli’yi vefatinin 63. yildönümünde de unutmadi. Kent Sairleri Toplulugu, Türk edebiyatinin önde gelen sairlerinden olan Beyatli için Denizli Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde "Yahya Kemal Anma Programi" düzenledi.

Programa, Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Baskani Ali Degirmenci, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Hüdaverdi Otakli, Kent Sairleri Toplulugu üyeleri, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Siir Toplulugu, ögrenciler ve davetliler katildi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi Konservatuar sanatçilarinin eslik ettigi gecede Kent Sairleri Toplulugu üyeleri Usta Sair Yahya Kemal Beyatli’nin birbirinden güzel eserlerini okudu. Performanslari ile büyük begeni toplayan sairler izleyiciler tarafindan ayakta alkislandi.

"Kültürümüze sahip çikiyor, degerlerimizi yasatiyoruz"

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Baskani Ali Degirmenci, pandemi nedeniyle kültür ve sanat etkinliklerine bir süre ara vermek zorunda kaldiklarini belirterek, alinan önlemlerle birlikte böyle bir etkinlikte bulustuklari için mutlu olduklarini ifade etti.

Degirmenci, "Insallah bu pandemi biter ve eski güzel günlerimize döneriz. Sanatçilar, düsünürler, sairler içinde bulunduklari dönemi birer ayna gibi bize yansitir. O dönemdeki sanatçilarimiz, düsünürlerimiz ve sairlerimizin anlatimlariyla tarih bize yansimis oluyor. Onlar sayesinde geçmiste ne oldugunu ögreniyor, geçmisimize, kültürümüze sahip çikiyoruz, hem de bu degerlerimizi yasatiyoruz. Türk edebiyatinin en nadide isimlerinden Yahya Kemal Beyatli’yi sizlerle beraber andik. Bu güzel gecenin hazirlanmasina emek veren, katki saglayan ve davetimize icabet eden herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Konusmanin ardindan Ali Degirmenci, programa katilan ve Usta Sair’in eserlerini okuyanlara günün anisina katilim belgesi verdi.
Kaynak: İHA