Bankkart Okula Dönüş Kampanyası

Nüfus Müdürlüklerinde 'Mobil' Dönem

Ordu’da, çipli kimlik karti alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yasli ve engelliler, mobil kayit terminali uygulamasiyla basvurular vatandaslarin evlerinden yapiliyor.

Nüfus Müdürlüklerinde 'Mobil' Dönem
Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Hizmetleri Genel Müdürlügü’nce tarafindan baslatilan uygulama ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Karti Projesi kapsaminda, çipli kimlik karti dagitimi devam ediyor. Proje ile nüfus ve müdürlüklerine gelemeyecegi belgelenen hasta, yasli ve engelli vatandaslara kolaylik saglaniyor. Gezici Kayit Terminali uygulamasi ile saglik sorunlari olan vatandaslarin evine giden memurlar, biyometrik veriden parmak izine, imzalanan evraka kadar tüm islemleri evlerde tamamlarken, basvurusu alinan yeni kimlik kartlari ise hazirlandiktan sonra vatandaslara posta yolu ile ulastiriliyor.

Ordu’nun Persembe ilçesinde de nüfus müdürlügü ekipleri mobil hizmet ile vatandaslarin kapisina giderek taleplerini karsiliyor. Mahalle muhtarlari ile de sürekli iletisim halinde olan görevliler, evlerinden çikamayan hasta, engelli ve yasli bireyler için Nüfus ve Vatandaslik Müdürlügü’nü adeta vatandaslarin ayagina tasiyor. Ekip, ilçenin farkli noktalarinda bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaslari evlerinde ziyaret ederek hem gönüllerini aliyor, hem de kimlik degisimi için gerekli olan hizmeti veriyor. Ekip uygulama kapsaminda ilçenin Okçulu Mahallesi’nde yaslilarin ve hastalarin kimlik belgelerinin degisimi için çalismalarini sürdürüyor.

“Vatandaslarimiz bu hizmetten kolaylikla istifade ediyor”

Okçulu Mahalle Muhtari Ömer Deniz, uygulama kapsaminda evlerinden çikamayan vatandaslara büyük bir olaylik saglandigini belirterek, “Persembe Ilçe Nüfus ve Vatandaslik Müdürlügü’müzün muhtarlarla birlikte yapmis oldugu toplantida bu sistemi ögrendik ve kendilerine müracaatta bulunduk. Onlar da bu teklifi olumlu karsiladilar ve uygulamada olan mobil sistem ile geleceklerini söylediler ve mahallemize geldiler. Mahallemizde yaslilarimiz var, yatalak olanlar var. Genellikle 75 yas üstündekilere bu hizmet sunuluyor. Vatandaslarimiz evlerinde, oturduklari yerden vatandaslik islerini, kimlik belgelerini degistirme basvurularini aliyorlar ve fotograflarini da çekiyorlar. Yani vatandas pandemiden de dolayi da büyük bir sikinti yasandigi için bu güzel hizmetlerden istifade ediyor. Onun için devletimize, valiligimize ve kaymakamligimiza tesekkür ediyoruz çünkü ekip, vatandasin evine kadar gelip, bu hizmeti en iyi sekilde sunuyorlar” dedi.



“Ben gidemiyorum, onlar buraya geliyor”

Persembe ilçesine bagli Okçulu Mahallesi’nde yasayan ve bu hizmetten faydalanan 82 yasindaki Ayse Akkaya, hizmetten çok memnun oldugunu söyledi.

Akkaya, “Geliyorlar ve tüm islemleri burada yapiyorlar, çok sag olsunlar. Ben felçliyim kendim gidemiyorum, onlar buraya geliyor” seklinde konustu.

Yasli kadinin damadi Mustafa Akkaya da uygulamadan memnun olduklarini belirterek, “Allah razi olsun, devlerimize zeval vermesin. Hizmet ayagimiza kadar geldi, annemizi biz götürememistik. Burada tüm kimlik yenileme islemlerini hallettik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA