'Etwinning' Projesi Ilçelerle Bulusuyor

“eTwinning” faaliyetleri kapsaminda ilçelerde yürütülen çalismalarin devaminin saglanabilmesi ve ögretmenlere gerekli destegin verilebilmesi adina Erzincan Il Milli Egitim Müdürlügü Strateji Gelistirme Hizmetleri ve Ar-Ge Birimi eTwinning Il Koordinatörlügü tarafindan ilçelerde bir günlük yüz yüze uygulamali atölye çalismasi yapilmasina karar verildi.

'Etwinning' Projesi Ilçelerle Bulusuyor
2021 yilinda eTwinning kalite etiketi sayilarinda basari yakalayan Erzincan’da 105 Avrupa Kalite Etiketi, 287 Ulusal Kalite Etiketi olmak üzere toplamda 392 kalite etiketi kazanildi. Erzincan Il Milli Egitim Müdürlügü sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada saglanan basarida ilçelerin de önemli ölçüde katkisi oldugu belirtildi. Elde edilen basarilarin devaminin saglanabilmesi adina ilçelerdeki okullarda eTwinning projelerine yeni baslayan ögretmenlere Aralik ayi içinde ve Ocak ayinin ilk haftasinda eTwinning faaliyetleri kapsaminda bir günlük yüz yüze uygulamali atölye çalismasi yapilacagi kaydedildi.

Planlanan çalismalarin baslangici Erzincan Otlukbeli ilçesinde gerçeklestirildi.

Otlukbeli Çok Programli Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçeklestirilen çalismaya ilçedeki okullardan 10 ögretmen katilim sagladi. Çalismanin açilis konusmasini Il Milli Egitim Müdürlügü Strateji Gelistirme Sube Müdürü Hüseyin Erol yapti. Ögretmenlerle tanisan ve proje yapmanin yeni ufuklar açtigina deginen Erol, eTwinning projelerinde ilin yükselen grafigine katkida bulunan ögretmenlere tesekkürlerini sunarak konusmasini sonlandirdi.

Bir gün boyunca süren atölye çalismasini eTwinning Erzincan Il Koordinatörü Meryem Çelebi, katilim saglayan ögretmenlerle birlikte örnek projeler inceleyip, proje metinleri yazarak, çesitli uygulamalar ve etkinlikler yaparak gerçeklestirdi. Gün sonunda yapilan degerlendirmede ögretmenler yapilan çalismanin verimli bir uygulama oldugunu ifade ettiler.
Kaynak: İHA