Yozgat'ta Ekmek 2 Lira Oldu

Yozgat’ta eylül ayindan itibaren 1 lira 75 kurustan satilan 200 gram ekmek, bugünden itibaren 2 liradan satilmaya basladi.

Yozgat'ta Ekmek 2 Lira Oldu
Yozgat’ta ekmege 1 Aralik 2021 tarihi itibariyle 25 kurus zam geldi. Zamla birlikte 200 gram ekmegin satis fiyati 2 liraya yükseldi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Sinan Çelik, zamma iliskin sunlari söyledi: “Dolar kurunun hizli artisi sonrasi son 2 haftada 50 kiloluk un fiyati 200 TL’den 350 TL’ye yükseldi. Yine bu süre içerisinde ekmek üreten firincilarimiz ciddi manada zarar içindelerdi. Yozgat TSO olarak elbette vatandasin ekmegi pahali yemesini istemeyiz ama il genelinde binin üzerinde firinda istihdam söz konusu. Bu zam firinlarimizi bir süre daha ayakta tutacak bir zam. Bu zammin verilmesi gerekiyordu, yani mecburi bir durum. Bu zam orani dahi maliyetin altinda kalmistir. Firincilarimiz yine fedakarlik yapmaktadir. Zarar etmeden maliyetine olsun ayakta durmak için mücadelelerine devam ediyorlar. Insallah içinde bulundugumuz ekonomik sorunlardan kurtuluruz ve bir daha bu tür zamlar yasamayiz.”
Kaynak: İHA