Venezuela Devlet Baskani Maduro, Seçilmis Muhalefet Valileriyle Bir Araya Geldi

Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro, 21 Kasim'da bölgesel ve yerel seçimlerde basarili olan muhalefet partisinin valileriyle bir araya geldi.

Ülkedeki 23 eyaletten 3'ünü kazanan muhalefet partili valileri, baskent Karakas'taki Miraflores Sarayi'nda kabul eden Maduro, uzlasi ve diyalog çagrisinda bulundu.

Maduro, Twitter hesabindan valilerle çekilmis fotograflari paylasarak, "Tüm halkin mutlulugu, ekonomik büyüme ve istikrar için bir araya geliyoruz. Baris ve birlikte çalismak için yeni bir diyalog anlayisi dogrultusunda ilerliyoruz." ifadelerini kullandi.

Ulusal Seçim Konseyinden (CNE) yapilan son açiklamaya göre, oylarin yüzde 99,2'sinin sayildigi kesin olmayan sonuçlara göre, iktidar partisi Venezuela Birlesik Sosyalist Partisi (PSUV) baskent Karakas dahil ülkedeki 23 valilikten 20'sinden zaferle çikmisti.

- Seçimler

Büyük Vatansever Kutup (Gran Polo Patriotico) ittifaki olarak seçimlere giren iktidar partisi, ayrica kesinlesen 335 belediye baskanliginin 205'ini kazanmisti.

Muhalif partiler ise 4 yillik boykotun ardindan Demokratik Birlik Masasi (MUD) seklinde katildigi seçimlerde, ülkenin en kalabalik eyaletlerinden Zuila olmak üzere 3 eyalette basarili olmasinin yani sira 117 belediyeyi almisti.

CNE, 2 eyalet ile 13 belediyenin hangi partiler tarafindan kazanildiginin henüz kesinlesmedigini, kontrollerin devam ettigini bildirmisti.

- Diyalog masasi devrilmisti

Hükümet ile muhalefet temsilcileri, 13 Agustos'ta Meksika'nin ev sahipliginde ve Norveç'in ara buluculugunda diyalog görüsmeleri baslatmisti. 17 Ekim'de Alex Saab'in ABD'ye teslim edilmesi üzerine iktidar tarafi, görüsmelerden çekilme karari almisti.

Kaynak: AA