Sivas Çamlica Göleti'nde Çalismalar Devam Ediyor

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, Sivas’a yaptigi yatirimlarla mümbit topraklari su ile bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ediyor.

Sivas Çamlica Göleti'nde Çalismalar Devam Ediyor
DSI, son yillarda modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarimda saglanan verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa neden oluyor. Bu durum bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ediyor, bir taraftan da yasam standardini yükselttigi için göçü önlüyor.

Sivas’taki Gürün Çamlica Göleti’nde çalismalarin devam ettigini açiklayan DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, “Çalismalari devam eden Sivas Gürün Çamlica Göleti’nin tamamlanmasi ile gölette depolanacak su ile 630 dekar tarim arazisinin sulanmasi saglanacaktir. Gölet ulasim yolu ve malzeme tasima yollari tamamlandi. Gövde kazi imalati, dolusavak kazi imalati, derivasyon köndüvisi betonarme imalatlarinda çalismalar devam etmektedir” dedi.

Yildiz, temelden yüksekligi 29 metre ve su depolama kapasitesi 108 bin metreküp olan Gürün Çamlica Göleti’nin tamamlanmasi ile 2021 birim fiyatlari ülke ekonomisine yillik 2 milyon 156 bin 705 TL katki saglamasinin hedeflendigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA