Modalife'tan Dogayi Koruyan Mobilyalar

Modalife Mobilya Yönetim Kurulu Baskani Özcan Tonga: 'Modalife Plastik Fabrikasi, plastik ham madde ihtiyacinin tümünü kendi bünyesindeki Geri Dönüsüm Tesisinden karsiliyor. Bu sayede her gün, dogaya atik olabilecek 32 ton plastik, doga ve ekonomi için degere dönüsüyor' '720 milyon lira düzeyinde ciro ile kapamayi öngördügümüz 2021 yili boyunca ciromuzun yüzde 1'i ve üzerindeki düzeyde ARGE yatirimlarimiza, mobilya sektörünün en çok ARGE yatirimi yapan öncü sirketleri arasinda yer almaya devam edecegiz'

Mobilya üreticisi Modalife, dogaya atik olacak plastiklerden mobilya üretimi gerçeklestiriyor.

Modalife açiklamasina göre, tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini her zaman göz önünde bulundurup, bu ihtiyaç ve beklentileri kalite, tasarim ve konforun ulasilabilir halini sunarak karsilayan Modalife, sürdürülebilir bir gelecek için sanayide sifir atik konusunda sektöründe öncü kuruluslar arasinda yer aliyor.

18 milyon dolar tutarinda yatirimla hayata geçen Modalife Plastik Fabrikasi bünyesindeki geri dönüsüm tesisinde her gün 32 ton plastik atigin ham maddeye dönüstürerek doganin korunmasina katki saglaniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Modalife Mobilya Yönetim Kurulu Baskani Özcan Tonga, tasarim, kalite ve konforun yani sira dünyaya ve insanliga temiz yarinlar birakmaya önem verdiklerini belirtti.

Tonga, üretmenin sorumlulugunun yarinlari düsünmekten geçtigini aktararak, "Türkiye'de plastik ham madde ihtiyacini tamamen geri dönüsümle saglayan ilk mobilya üreticisiyiz. Farkli ürün gruplarimiz için plastik parçalarin yani sira plastik ev, balkon ve bahçe mobilyalari ürettigimiz Modalife Plastik üretim tesisimiz, tüm plastik ham madde ihtiyacini, kendi bünyesindeki geri dönüsüm tesisinden karsiliyor. Bu sayede her gün, dogaya atik olabilecek 32 ton plastik, doga ve ekonomi için degere dönüsüyor." ifadelerini kullandi.

- "Her gün 163 ailenin yillik ihtiyacina es deger enerji tasarrufu saglaniyor"

Özcan Tonga, Modalife Mobilya 2021 yatirimi planlari içerisinde hayata geçen geri dönüsüm tesisinin, enerji ve petrol tasarrufu açisindan önemli degerler ürettigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Geri dönüsüm tesisimiz, yillik bazda yaklasik 60 bin ailenin ihtiyacina es deger enerji ve yaklasik 39 bin varile es deger petrol tasarrufu ile doganin korunmasina ve ülke ekonomisine katki sagliyor. Bir ton plastik geri dönüsümüyle 14 bin kilovatsaat enerji ve 528 litre petrol tasarrufu elde edilmektedir. 4 kisilik bir ailenin enerji tüketimi aylik 230, yillik 2.760 kilovatsaat olarak hesaplanmaktadir. Modalife Plastik Geri Dönüsüm Tesisimiz, her gün yaklasik 163 ailenin yillik ihtiyacina es deger 450 bin kilovatsaat enerji tasarrufu sagliyor ve bu yillik bazda yaklasik 60 bin ailenin yillik ihtiyacina denk geliyor. Öte yandan, geri dönüsüm tesisimiz, her gün yaklasik 17 bin litre, yani 106 varil, yilda 6 milyon litrenin üzerinde, yani yaklasik 39 bin varil petrol tasarrufuyla çevresel ve ekonomik deger üretiyor.

Modalife Plastik Fabrikamiz ayrica, kendi bünyesindeki üretimlerden kaynakli aylik 4.500 kilogram kagit-karton atiginin, Kirikkale Organize Sanayi Bölgesi Müdürlügü'nün faaliyete geçirdigi ‘Sifir Atik’ projesi kapsaminda ilgili firmalara sevkiyatini yaparak geri dönüsümünü sagliyor. Bu kagit karton atiklarin geri dönüsümüyle aylik 90 agacin kesilmesinin önüne geçiliyor."

Modalife'in cirosunun yüzde 1'inden fazlasini AR-GE yatirimlarina yönlendirdigini bildiren Tonga, AR-GE'ye teknoloji, üretim ve nitelikli is gücü istihdaminin en önemli itici güçlerinden biri olarak gördüklerini aktardi.

Tonga, "720 milyon lira düzeyinde ciro ile kapamayi öngördügümüz 2021 yili boyunca ciromuzun yüzde 1'i ve üzerindeki düzeyde AR-GE yatirimlarimiza, mobilya sektörünün en çok AR-GE yatirimi yapan öncü sirketleri arasinda yer almaya devam edecegiz." ifadesini kullandi.

- Modalife, 1 günde teslim ediyor

Verilen bilgiye göre, kalite, tasarim ve konforun herkes için ulasilabilir halini sunan Modalife bünyesinde oturma gruplarindan yemek odalarina, yatak odasi takimlarindan genç odalarina, çok amaçli dolaplardan sehpalara kadar bir evin tüm mobilya ihtiyacini karsilayan kullanisli ve fonksiyonel ürünler, günün modasini ve trendlerini yakalayan tasarimlar ve uluslararasi kalite standartlarinda üretiliyor.

Yeni bir aile hayatina ilk adimi atan çiftlerin begeni ve bütçelerine uygun, kaliteli, fonksiyonel ve uzun ömürlü ürünleriyle sektöre ve Türkiye'ye "dügün paketçisi" kavramini kazandiran Modalife, AR-GE ve tasarimdan üretim ve paketlemeye tüm çalismalarini Kirikkale'de 150 bin metrekare kapali alana yayili 5 üretim tesisinde gerçeklestiriyor ve halihazirda 2 bin 200’ün üzerinde kisiye dogrudan istihdam sagliyor.

Modalife, yurt genelinde kendi bünyesindeki 150'den fazla magazasi, 30'u askin deposu ve Türkiye'nin her yerine en kisa sürede ulasan sevkiyat agiyla, üretimden teslimata güçlü bir deger zinciri olusturuyor.

AR-GE becerilerini, üretim kalite standartlarini ve lojistik süreçlerini düzenli yatirimla sürekli gelistiren Modalife, sektöründe "1 günde teslim" özelligiyle de ayrisiyor. Müsterilerden alinan geri dönüslerle her bölgede Modalife depolarinda özel depo hafizalari olusturuluyor.

Modalife çati markasinin yani sira "Mobetto" markasiyla pratik mobilya ve genç odasi, Modamed markasiyla yatak ve yatak odasi ürünleri sunan sirket, Modalife Plastik üretim tesisiyle farkli ürün gruplarinin plastik parça ihtiyaçlarini karsilamanin yani sira evlerin diger bir ihtiyaci olan bahçe, balkon mobilyasi ve sandalye gereksinimlerine yönelik üretim gerçeklestiriyor.

Modalife'in bir diger markasi "Sandalie", her 10 saniyede 1 sandalye üretim kapasitesiyle farkli kullanim amaçlari için yeni nesil sandalyeler üretiyor ve gerçeklestiriyor. Bunlarin yani sira yilda 2 milyon metrekare panel isleme kapasitesine sahip olan Modalife, yilda 260 bin koltuk üretimi ile bu alanda da hizla büyüyen bir ivmeyi temsil ediyor.

Modalife Plastik Fabrikasi'nda, geri dönüsümle elde edilen plastik ham maddeyle oturma gruplari, masalar, baza ayaklari, kanepe ayaklari, sehpa ayaklari, kanepe köse koruyucular, sandalye sirtlari, sandalye ayaklari, plastik baglanti elemanlari ve çesitli sandalye üretimi gerçeklesiyor. Üretimde ahsap sandalyelerin muadili konumunda bulunan plastik sandalyelere agirlik veriliyor.

Bir agaçtan yaklasik 30 adet orta boyutta ahsap sandalye üretilebiliyor. Modalife Plastik Fabrikasi'nda geri dönüsümlü malzemeden gerçeklestirilen günlük 1.200 adet plastik sandalye ile günde 40 agacin, yillik bazda ise yaklasik 12 futbol stadyumu büyüklügündeki alan kadar agacin kesilmesinin önüne geçiliyor.
Kaynak: AA