'Lodos Mideyi Vurabilir'

Prof. Dr. Vedat Göral, “Lodos, insanlarin psikolojisi ve fiziksel enerjisi üzerinde de bir takim degisikliklere sebep olmaktadir. Psikolojik bozukluklar, kiside gaz, midede rahatsizlik kabizlik veya ishal sikayetlerinde bozulmalara neden olabilir” dedi.

'Lodos Mideyi Vurabilir'


Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, günlerdir Türkiye’yi etkisi altina alan lodosun, insan sagligina etkileri üzerine önemli açiklamalarda bulundu. Prof. Dr. Göral, lodosun bas agrilarindan sindirim sistemi rahatsizliklarina kadar birçok probleme yol açabildigini belirterek, “Lodos, insanlarin psikolojisi ve fiziksel enerjisi üzerinde de bir takim degisikliklere sebep olmaktadir. Kisinin çalisma performansi düsmekte ve odaklanma problemi yasamaktadir. Uykusuzluk, uyku ritminde bozukluk, istahta azalma veya artma, sabah yataktan kalkamamak, siddetli bas agrilari olabilir. Insanlari daha depresif, daha huysuz, sinirli yapabilir. Özellikle migreni tetikleyebilir” dedi.



“Kabizliga davetiye çikarabilir”

Prof. Dr. Göral, sözlerini söyle sonlandirdi: “Psikolojik bozukluklar, kiside gaz, midede rahatsizlik kabizlik veya ishal sikayetlerinde bozulmalara neden olabilir. Solunum yollarini etkileyerek nefes alama ve nefes darligi da olabilir. Psikolojik durumda degiskenlik, geç tepki verme, depresyon gibi nedenlerle kisinin önemli konularda imza atmamalari, evlilik törenlerinde dahi sahit olmamalari önerilmektedir.”
Kaynak: İHA