Lastikçilerde 'Kis Lastigi' Mesaisi

1 Aralik itibariyla kis lastigi taktirma zorunlugu sebebiyle vatandaslar lastik tamircilerinin yolunu tutarken, lastikçilerde de yogun mesai basladi.

Lastikçilerde 'Kis Lastigi' Mesaisi
Karayollari Trafik Kanunu geregi yolcu ve esya tasimasinda kullanilan araçlarin kis lastigi takmalari, illerin hava ve iklim sartlarina göre yilin belli dönemi için zorunlu tutuluyor. Söz konusu yetki, Ulastirma ve Altyapi Bakanliginca valiliklere de devredilebiliyor. Araçlarin denetimi, Bakanligin yetkilendirdigi personelin yani sira Emniyet Genel Müdürlügü, Jandarma Genel Komutanligi, Ticaret Bakanliginin sinir kapilarindaki birimleri ve belediyelerin denetim birimlerince yapiliyor. Kis lastigi takma zorunlulugu bugün baslayacak ve 1 Nisan 2022’ye kadar devam edecek.

Ardahan’da da lastikçilerde yogun mesai basladi.

Oto lastikçi Ismail Bingöl, kentte etkili olan kar yagisinin ardindan araçlarin lastik degisiminin basladigini belirtti.

Bir hafta öncesinden yogunlugun basladigini söyleyen Bingöl, "Bilindigi gibi memleketimizde son günlerde hem kar hem de soguk hava etkili olmaya basladi.

Vatandaslar da bu nedenle yaklasik bir hafta önceden kislik lastiklerini taktirmaya basladi.

Günde 20 ila 30 aracin lastik degisimini yapiyoruz" dedi.

Kislik bakimda lastik degisiminin yani sira, antifriz ve silecek suyu degisimi de yaptiklarini ifade eden Bingöl, ’’Soguk bir iklimin hakim oldugu memleketimizde lastik degisiminin yani sira araçlarimizin motor suyu antifrizlerinin eksi 40 derecenin üzerinde olmasi gerekiyor. Bunun yani sira cam sularimiz da degismeli, çünkü bunlar zorunlu’’ seklinde konustu.

(Olgun Yildiz /IHA)
Kaynak: İHA