EBYÜ'de 'Ögretmenler Günü' Kutlama Programi Düzenlendi

EBYÜ Egitim Fakültesi tarafindan Ögretmenler Günü dolayisiyla kutlama programi düzenlendi.

EBYÜ'de 'Ögretmenler Günü' Kutlama Programi Düzenlendi
Ögretmenler Günü kapsaminda üniversitenin Egitim Fakültesi tarafindan düzenlenen kutlama programinda ilk olarak EBYÜ Türkçe Egitimi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Latife Kirbasoglu Kiliç tarafindan “Ben Bir Ögretmenim” adli konferans verildi.

Kiliç, konferansta 24 Kasimin anlam ve önemi belirterek Mustafa Kemal Atatürk’ün egitim anlayisindan bahsetti. Ögretmen yetistiren programlarin yeniden ele alinip eksiklerinin giderilmesi ve bu programlarda yetisecek ögretmen adaylarinin ögretmenlik duygusu barindiran özel kisilerden seçilmesi konusuna da dikkat çeken Kiliç, ögretmenin simartmayan sevgi ve isyan ettirmeyen bir disiplinde olmasi gerektigine vurgu yaparak, ideal ögretmenin tanimini yapti.

Egitim Fakültesi Mavi Salon’da gerçeklesen konferansa Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mücahit Kagan, Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaskaya, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla düzenlenen kutlama programi, Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Resim-Is Anabilim Dali ve Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ortaklasa düzenlenen Ögretmenler Günü Resim Sergisi’nin açilisi ile devam etti. Rektör Yardimcisi Prof. Dr. M. Fatih Ertugay’in açilisini yaptigi sergide Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mücahit Kagan, Dekan Yardimcilari Doç. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaskaya, Güzel Sanatlar Egitimi Bölüm Baskani Prof. Dr. Orhan Taskesen, Güzel Sanatlar Egitimi Resim-Is Anabilim Dali akademisyenleri ve ögretmeler de hazir bulundu. Akademisyen ve ögretmenlerden olusan 29 sanatçinin hazirladigi sergide toplam 49 eser, sanatseverlerle bulustu.

Etkinlikler kapsaminda son olarak Egitim Fakültesi Müzik Egitimi Anabilim Dali tarafindan hazirlanilan “Müzik Egitimi Anabilim Dali Ögretim Elemanlari Konseri” gerçeklesti. Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen konsere Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yarimcilari Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mücahit Kagan, akademisyenler, çok sayida ögrenci ve davetli katildi.

Rektör Prof. Dr. Akin Levent ve Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mücahit Kagan’in günün anlam ve önemini belirten açilis konusmalarinin ardindan gerçeklesen konserde Müzik Egitimi Anabilim Dali ögretim elemanlari tarafindan birbirinden güzel eserler seslendirildi.
Kaynak: İHA