Akyaka'da Lodos Tekne Batirdi

Mugla’nin Ula ilçesine bagli Sakin Kent unvanli Akyaka Mahallesinde deniz seviyesi yükseldi, olusan dalgalar sonucu bir tekne kurtarma çalismalarina ragmen su alarak batti.

Akyaka'da Lodos Tekne Batirdi
Sabah saatlerinde baslayan lodos sonrasi Gökova Körfezinde su seviyesi yükseldi. Yükselen su seviyesi ile olusan dalgalar özellikle Maden iskelesinde etkili oldu. Ögle saatlerinde sürekli yükselen su seviyesi Maden iskelesini asarak yola kadar yükseldi.

Aksam saatlerinde ise dalgalar siddetini arttirirken, Iskelede teknesi bulunan Denizlili is adami Hamdi Yilmazli bir teknenin batisini cep telefonu ile görüntüledi. Su alan tekne vatandaslar tarafindan kurtarma çalismasi yapilirken asiri su almasi nedeniyle kurtarilamadi.

Maden Iskelesinde gece boyunca tekne sahipleri ve vatandaslar iskeleye bagli teknelerin su almamasi için büyük çaba harcadi. Deniz seviyesinin yükselmesi ve olusan dalgalar sonrasi ahsap iskelelerin büyük çogunlugu parçalandi. Beton iskele de kiyiya vuran dalgalar sonrasi çökme oldu.

Akyaka sahilinde ise boyu bir metreye ulasan dalgalar sonrasi bu yil yeni bakimi yapilan sahilin kumlari dalgalarla tekrar denize karisti. Dalgalar yaklasik 5 metre iç kesimlere kadar yükselirken, palmiye agaçlari dalgalarla yikilma tehlikesi ile karsi karsiya kaldi.

Maden iskelesinde teknesini kurtaran Server Datça isimli vatandas, komsusunun teknesini kurtaramadiklarini söylerken, “Çok ciddi bir hava vardi. Yola çiktigimizda yaklasik bilek boyu geliyordu dalga. Burada bir tekne vardi. Direk dalga aldi onu. O kadar çalistik kurtarmaya ama kurtaramadik. O batti. Biz kurtardik tekneleri. Iskelelerin son durumu böyle. Allah herkesi afetlerden korusun. Teknelerde ciddi anlamda zarar var. Arkalarini vurdu. Biz hasar almadan kurtardik tekneyi. Benim yanimda iki tekne daha vardi. Onlari da kurtardik. Bütün iskeleler yikildi. Dogadan gelen bir sey yapacak bir sey yok. Allah cana vermesin” dedi.

Kaynak: İHA