Yatagan'da Ilk Safran Hasadi
Tarim ve Orman Bakanligi, Egitim ve Yayin Daire Baskanliginin ‘Kadin Çiftçiler Tarimsal Yeniliklerle Bulusuyor’ programi kapsaminda Mugla Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan ‘Muglali Kadinlarin Eli Safrana Bulanacak’ projesinin ilk tarla günü düzenlendi.

Safran yetistiriciligi yapan Ebru Güler verilen destekten dolayi tesekkür ederken, Yatagan Ziraat Odasi Baskani Süleyman Kuru çiftçiyi alternatif gelir getiren ürünlerle tanistirmak gerekir dedi.
Il Müdürü Baris Saylak yaptigi konusmada, “Alternatif gelir getiren ürünlerin basinda gelen safrani kadin üreticiler ile bulusturduk. Safran soganinin kilosu ortalama 150 TL’ den satiliyor. Safranin grami ise ortalama 50 TL’den satiliyor. Birçok kullanim alani olan safran boya sanayinde de aranan bir ürün. Kadin üreticileri ve emegi geçen arkadaslari kutluyorum. Ayrica Bakanligimizin KKYDP 15. Etap destek programi açilmis olup, ekonomik alt yapi yatirimi, makine-ekipman destegine basvurmak için herkesi davet ediyorum. Ayni zamanda su ve topragin sürdürülebilirligi bizler ve gelecek nesiller için önemli bir konu. Hiçbir kaynagimiz sonsuz degil. Bu anlamda suyun tasarruflu kullanilmasi konusunda herkesi duyarli olmaya bu konuda yine Bakanligimizin desteklerinden faydalanarak tasarruflu su kullanimi noktasinda projelere basvurmaya davet ediyorum” dedi.
