Karabük'ten Kisa Kisa

Karabük'te "Safranbolu Turizm Çalistayi" düzenlendi.

Valilikten yapilan açiklamada, Safranbolu turizminin gelismesi amaciyla ilçedeki bir otelde düzenlenen çalistayda, tanitim ve pazarlamayla ilgili yapilmasi gerekenler tartisildi.

Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz ile Il Kültür ve Turizm Müdürü Ibrahim Sahin de sunum gerçeklestirdi.

Çalistaya Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Günes, Il Emniyet Müdürü Sirri Tug, Il Jandarma Komutani Garip Gümüs, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Vakiflar Bölge Müdürü Erdal Çinar, Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardimcisi Nuray Türker, kurum müdürleri, Safranbolu turizm sektörü paydaslari, lokum, kolonya üreticileri, restoran, otel ve konak isletmecileri, tur operatörleri, rehberler, tarihi zanaatkarlar, turizm baglantili sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve akademisyenler katildi.

- KBÜ'lü ögretim üyeleri "Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari" listesinde

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ögretim üyeleri, "Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari" listesinde yer aldi.

Üniversiteden yapilan açiklamada, Stanford Üniversitesi bilim insanlarindan olusan arastirma ekibi tarafindan, 22 anabilim dali ile 176 alt bilim dalinda dünyadaki bilim insanlari arasindan ilk yüzde 2'lik dilime giren 190 bin bilim insaninin yer aldigi liste yayimlandi.

Türkiye'deki üniversitelerden 1150 bilim insaninin bulundugu listede, KBÜ'den 7 akademisyen yer aldi.

- Itfaiyeden baca temizligi uyarisi

Safranbolu Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, elektrik, dogal gaz ve baca temizligine iliskin vatandaslara uyarilarda bulundu.

Itfaiye Müdürlügünden yapilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Dogal gaz menfezi bulunan bölümlerin kapatilmamasi, gaz ve duman algilama sistemleri takilmasi, elektrik tesisatlarinin günün sartlarina göre yeniletilmesi, bacalarin standartlara uygun yaptirilmasi, araçlarin yangin söndürme hidrantlarinin yanina ve itfaiye araçlarinin geçisini engelleyecek sekilde park edilmemesi, soba, dogal gaz bacalari ve is yeri davlumbazlarinin muhakkak temizlettirilmesi ve yangin ihbarinin zamaninda ve dogru verilmesi gerekmektedir."

Kaynak: AA