Egitim Yuvasi Mikrop Yuvasina Döndü

Erzurum’un Aziziye ilçesinde bulunan okulda hizmetli ve kalorifercinin olmamasi velileri canindan bezdirdi. Çöplerin toplanmadigi ve kaloriferlerin yanmadigi okulda, ögrenciler çöplerin içinde montlarini giyerek egitim görüyor.

Egitim Yuvasi Mikrop Yuvasina Döndü
Aziziye’de bulunan Ilica Toprakkale Ziyaettin Özatalay Ilk ve Ortaokulu’nda hizmetli ve kalorifercinin bulunmamasi velileri ayaklandirdi. Disi ve içerisi çöp dolu olan okulda kaloriferlerin yanmamasi da velileri canindan bezdirdi. Egitim görmek için okula giden ögrenciler, teneffüs aralarinda disaridaki çöpleri topluyor. Öte yandan okulda kaloriferlerin yanmamasi nedeniyle ögrenciler, dersleri montlarini çikarmadan dinliyorlar.

Konu ile alakali cep telefonu kamerasina yansiyan görüntülerde tuvaletlerin yikanmadigi, sinif içindeki çöplerin yere kadar tastigi ve ögrencilerin mont giyip birbirlerine sarilarak isinmaya çalistigi görülüyor.

Egitim yuvasinin mikrop yuvasina döndügünü belirten veliler, “Çocuklarimiz montlariyla ders dinliyorlar. Yerler çamur içinde. Çocuklar sogukta ders yapiyorlar. Temizlikçi, kaloriferci yok. Bu sorunun giderilmesi gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA