'Cinci Hoca' Dubai'ye Kaçamadi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinin Haciveliler kirsal mahallesinde cinlerle iliski kurdugu iddia edilen, falcilik, üfürükçülük ve büyücülük yaptigi öne sürülen “Murat Hoca” lakapli Murat Yüzgünç nitelikli dolandiricilik yaptigi iddiasiyla çikarildigi mahkemece tutuklandi.

'Cinci Hoca' Dubai'ye Kaçamadi
Alinan bilgiye göre, Türkiye genelinde birçok vatandasi cin, büyü, muska, kurban vasitasiyla dini duygularini istismar ederek dolandirdigi iddia edilen Yüzgünç ve 3 arkadasi, magdurlarin suçlamasiyla Ayvalik Ilçe Emniyet Müdürlügü bünyesindeki KOM ekipleri tarafindan gerçeklestirilen kapsamli takip ve operasyonla gözaltina alindi.

Istanbul’dan Dubai’ye gitmek isterken yakalanan Murat Yüzgünç’ün yani sira polisin basarili operasyonuyla Muhsin A., Vedat G. ve Hüsnü E. isimli sahislar da Ayvalik’ta yakalandi.

Ayvalik Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde sorusturmalari yapilan 4 zanli daha sonra yargilanmak üzere Ayvalik Adliyesi’ne götürüldü.

Hakkinda para toplamak, parasi olmayanlardan kredi kartiyla para almak ve varlikli insanlardan adaklik kurbanlik alarak haksiz kazanç elde ettigi suçlamalari bulunan zanlilardan nitelikli dolandiricilikla yargilanan Murat Yüzgünç ile Hüsnü E. tutuklanirken, Muhsin A. ve Vedat G. isimli sahislar ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA