10 Kasim'da Ankara Tek Yürek Olacak

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatinin 83. yil dönümünde çesitli etkinliklerle anacak. Anitkabir’de baslayacak anma törenlerine Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas da katilacak. Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi, 9-12 Kasim tarihleri arasinda Atatürk’ü sevdigi türkülerle ve tiyatro oyunlariyla yad edecek. “O An:Kara” billboardlariyla donatilacak Baskent’te Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi de Gençlik Parki’ndan Anitkabir’e kadar bisiklet turu gerçeklestirecek.

10 Kasim'da Ankara Tek Yürek Olacak
Ankara Büyüksehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 83. yil dönümünde çesitli anma programlari düzenleyecek.

Devlet erkaninin 10 Kasim’da 09.05’te Anitkabir’de hazir olacagi anma törenine, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas da katilacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yil dönümü haftasinda Baskent Ankara’da konser, dinleti ve tiyatro oyunlarinin yer aldigi programlarla anilacak.

Atatürk’ün sevdigi türküler ve tiyatro oyunlari baskentlilerle bulusacak

Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi, 9 Kasim’da Ali Altay’in Gençlik Parki Büyük Sahne’de saat 20.00’de verecegi ‘Ata Türküleri’ konserine ev sahipligi yapacak.

10-11 Kasim’da Dilek Türker ve Tayfun Yilmaz’in sahneledigi Halide Edip Adivar’in ünlü eseri ‘Türk’ün Atesle Imtihani’ adli tiyatro oyunu ile Gençlik Parki Büyük Sahne’de saat 20.00’de Baskentlileri bulusturacak olan Büyüksehir Belediyesi, “(0312) 507 37 62” numarali telefonla rezervasyon yapilabilmesi için vatandaslardan asi karti veya son 48 saat içinde yapilmis PCR testi isteyecek.

Büyüksehir Belediyesi kenti “O An:Kara” billboardlariyla süsleyecek

10 Kasim nedeniyle kent genelini “O AN:ANKARA- Kalbimizdesin” billboard ve afisleriyle donatacak olan Büyüksehir Belediyesi, 12 Kasim’da da Gençlik Parki Büyük Sahne’de saat 20.00’de düzenleyecegi dinletiyle Atatürk’ü ebediyete intikalinin yil dönümünde yad edecek.

Anma programlari “Yas günü degil yad günü” temasiyla Tarhan Baydar’in yönetmenligini, Prof. Dr. Mehmet Efe’nin orkestra sefligini, Aysin Isimer’in sanat danismanligini yaptigi “Ata’mizin Ardindan” adli dinleti, Çagla Serin Özparlak, Simgem Tokmak Baykara, Elif Yoldas, Göktan Güçlü ve Altan Alkan’in senfonik ve görsel anlatimi ile devam edecek. “(0312) 507 37 63” numarali telefonla rezervasyon yaptirabilecek Baskentlilere açik olacak programin sunumunu ise Devlet Tiyatrolari sanatçisi Pervin Ünalp yapacak.

Bisiklet turuyla anma

Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi, 10 Kasim saat 19.05’te Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yili nedeniyle “Atatürk’ü Anma Bisiklet Turu” düzenleyecek.

Gençlik Parki’ndan Anitkabir’e yapilacak bisiklet turuna tüm baskentliler bisikletleriyle katilabilecek.

Ankara Büyüksehir Belediyesi çalisanlari da 10 Kasim’da saat 08.50’de B Blok önünde düzenlenecek anma töreninde Atatürk Aniti’na çelenk koyarak saygi durusunda bulunacak.
Kaynak: İHA