Libyali Üst Düzey Yetkililerden Cezayir'e Ziyaret

Cezayir Genelkurmay Baskani General Said Sangariha, Libyali mevkidasi Orgeneral Muhammed Ali el-Haddad ile askeri is birligi ve güvenlikle alakali konulari görüstü.

Libya Genelkurmay Baskani Haddad ile Libya Baskanlik Konseyi Baskan Yardimcisi Musa el-Kuni, resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e geldi.

Cezayir Savunma Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, Sangariha ile Haddad, bölgesel güvenligi ve askeri is birligini ele aldiklari görüsmede, güneydeki ortak sinirlar basta olmak üzere yeni güvenlik tehditleriyle mücadelede ortak hareket etmenin gerekliligi üzerinde durdu.

Sangariha görüsmede Haddad'a, Libya'da yasanan krizden bir an evvel çikilmasi ve bu ülkenin bölgesel baris ve istikrarin tesisindeki kilit rolünü yeniden oynamaya baslamasi gerektigini vurguladi.

Haddad ise Libyali taraflar arasindaki görüs ayriliklarini azaltmak için sarf ettigi çabalardan ötürü Cezayir'e tesekkür etti.

Libya Baskanlik Konseyi Baskan Yardimcisi Kuni de Cezayir Millet Meclisi Baskani Salih Kucin ile bir araya geldi.

Görüsmede Kucin, Cezayir'in, Libya'da seçimlerin zamaninda yapilmasi ve ülkenin güvenli bir limana çikmasi konusunda Libya halkina destek vermeye hazir oldugunu dile getirdi.

Kuni de Cezayir hükümetinin Libya halkina verdigi destegi ve Cezayir'in demokrasi tecrübesini övdü.

Kaynak: AA