KARDEMIR'in Kapatilmasina Karsi Eylemlerin Yil Dönümünde Fotograf Sergisi Açildi

Özçelik-Is Sendikasi Karabük Subesi, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarinin (KARDEMIR) 8 Kasim 1994'te kapatilmasina karsi yapilan eylemlerin yil dönümü dolayisiyla fotograf sergisi açti.

Sendikadan yapilan açiklamada, KARDEMIR merkez yemekhanesinde açilan sergide, 8 Kasim 1994'te dönemin hükümeti tarafindan kapatilma karari alinan KARDEMIR'in kapatilmamasi için verilen mücadele ile ilgili o tarihte yasanan eylemler ve diger tüm süreçlerin fotograflari isçilerin gezisine açildi.

Serginin açilisini yapan Özçelik-Is Sendikasi Karabük Sube Baskani Kenan Yilmaz, sube yönetim kurulu ve temsilcileri ile sergiyi gezdi.

KARDEMIR Genel Müdürü Necdet Utkanlar'in da gezdigi sergi 4 gün açik kalacak.

- "8 Kasim emegin ve alin terinin nefsi müdafaa günüdür"

Bu arada Özçelik-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Recep Akyel de KARDEMIR'in 8 Kasim 1994'te kapatilmasina karsi yapilan eylemlerin yil dönümüne iliskin mesaj yayimladi.

Akyel mesajinda, 8 Kasim 1994'ün bir sehrin, bir yörenin topyekun ekmegine, isine, asina, fabrikasina ve gelecegine sahip çiktigi gün oldugunu vurguladi.

8 Kasim'in emegin ve alin terinin nefsi müdafaa günü oldugunu belirten Akyel, "8 Kasim sofradaki ekmegin, çocuklarin yüzündeki tebessümün gelecege tasinma günüdür. Basta unutulmaz Genel Baskanimiz Metin Türker olmak üzere, mücadele atesini yakanlari, destek verenleri, saygiyla, minnetle aniyoruz. Emegin, ekmegin, alin terinin, Karabük'ün mücadele günü 8 Kasim unutulmasin, hep yasasin." ifadelerini kullandi.

Özçelik-Is Sendikasi Karabük Sube Baskani Yilmaz da yayimladigi mesajinda direnisin gerçekte emege, alin terine ve insan onuruna sahip çikmanin destani oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA