Azerbaycan Devlet Sanatçisi Azerin, Mersin'de Sahne Aldi

Azerbaycan Devlet Sanatçisi Azerin, Karabag Zaferi'nin yil dönümü dolayisiyla İçel'de konser verdi.

Toroslar Belediyesince Azerbaycan'in topraklarini Ermenistan isgalinden kurtardigi Karabag Zaferi'nin yil dönümü nedeniyle Anittepe Parki'nda etkinlik düzenlendi.

Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti bayraklariyla donatilan parkta, Karabag Zaferi'ni anlatan fotograflar sergilendi. Parkin çevresindeki bir apartmanin duvarina da "dev" Türk ve Azerbaycan bayraklari yansitildi.

Saygi durusunda bulunulmasiyla baslayan program, Istiklal Marsi ve Azerbaycan Milli Marsi'nin okunmasiyla devam etti.

Etkinlik kapsaminda sahne alan Azerbaycan Devlet Sanatçisi Azerin, Türkiye ve Azerbaycan'in birlikteligine vurgu yaparak, Karabag Zaferi'nin yil dönümünü kutladi.

Repertuvarindaki eserleri seslendirilen Azerin'e, sanatseverler yogun ilgi gösterdi. Sanatçi, "Sari Gelin" ve "Reyhan" adli sarkilarini, konser platformundan asagi inip protokol üyeleri ve bir kisim vatandaslarin bulundugu alanda seslendirdi.

Azerin, bu sirada kendisine hediye edilen gülleri aldi, bazi vatandaslarla da fotograf çektirdi.

Azerbaycanli sanatçi, yaklasik 2 saat süren konserin ardindan büyük alkis aldi.

Konseri, Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, Anamur Belediye Baskani Hidayet Kilinç, Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu ve Mut Belediye Baskani Volkan Seker ile bazi siyasi partilerin temsilcileri de izledi.

Kaynak: AA