Tek Tirnakli Hayvan Kesen Baba Ogula Suçüstü

Düzce’de tek tirnakli hayvanlari keserek etlerini piyasaya sürmeye çalisan baba ogul, jandarma ekiplerinin operasyonuyla yakalandi. 193 bin TL para cezasi uygulanip gözaltina alinan süphelilerin, kestigi hayvanlarin kemiklerini ve sakatatlarini Istanbul’a da su tasiyan Melen Çayi’na attiklari ortaya çikti.

Tek Tirnakli Hayvan Kesen Baba Ogula Suçüstü
Edinilen bilgiye göre, Gölyaka Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, baba ogul olan süpheliler A.D. ve A.D.’nin ev ile ahirlarinda tek tirnakli hayvanlari kesip, etlerini de piyasaya sürdüklerine iliskin ihbar aldi. Ihbari degerlendiren jandarma ekipleri, ev ve ahira operasyon düzenledi.

Operasyon kapsaminda yapilan aramalarda çok sayida kesilmis halde tek tirnakli hayvan etleri bulundu. Ayrica ekipler, kesilen birçok tek tirnakli hayvanin kemik ve sakatatlarinin ise Istanbul’a da su tasiyan Melen Çayi’na atildigini tespit etti.

Süphelilere, çevre kanunu kapsaminda 193 bin TL idari para cezasi uygulandi. Ilçe Tarim Müdürlügü ekipleri de bulunan etlerden numune alarak laboratuvara gönderdi. Jandarma ekipleri, süphelileri gözaltina alarak Ilçe Jandarma Komutanligi’na götürdü.
Kaynak: İHA