Baskan Pekyatirmaci Veli Egitim Kursuna Katildi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebinde egitim alan ögrencilerin ailelerine yönelik egitim veriliyor.

Baskan Pekyatirmaci Veli Egitim Kursuna Katildi
Selçuklu Belediyesi egitim alaninda çalismalarini sürdürüyor. Selçuklu Belediyesi tarafindan Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebinde egitim alan ögrencilerin ailelerine yönelik egitim veriliyor. Ögrencilerin aldiklari egitimi pekistirmesi ve hayatlarinin geri kalaninda bu egitimle yasamalari için “Çocugumun Farkindayim Bunun Için Kurstayim” isimli egitim programi düzenlendi.

Proje ile birlikte çocuklara verilen egitim ailelere de verilerek, bu degerlerin çocuklarda kalici olmasi için ailede bu degerlerle ilgili farkindaligin olusturulmasi ve etkin bir sekilde çocuk, veli, kurs birlikteliginin saglanmasi hedefleniyor. Bes ay sürecek kurs yapilan tanitim toplantisi ile basladi.

Toplantiya, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’nin yani sira Konya Il Müftüsü Doçent Doktor Ali Öge, Selçuklu Ilçe Müftüsü Bekir Derin ve ögrenci velileri katildi.

Tanitim toplantisi öncesi Çocuk Mektebinde egitim alan ögrenciler ilahiler ve gösterilerle izleyenleri etkiledi. Egitimin tanitimini yapan proje koordinatörü Zeliha Yüzügüldü Cengiz, egitimin amaci ve içerigi hakkinda sunum yapti.

“Hayalimizin güzel bir neticeye dönüstügünü görmekten mutluyum”

Türkiye’ye örnek bir proje olarak Hatice Hatun Külliyesi’nin insa edildigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Bes yil önce bir hayal kurduk. Camiler neden yalniz, camiler neden bos? Sadece vakit namazlarinda ezan okundugunda üç bes cemaatle camiler senleniyor, ondan sonra adeta kapilarina kilit vuruluyor. Öyle bir proje yapalim ki camilerimiz hiç bos kalmasin, etraflari dolsun gençlerle, çocuklarla, yaslilarla, hanimlarla senlensin ve her daim cami ile cemaat ile bütünlesik bir hayat yasansin Bunun için bir proje yapmamiz gerektigini düsündük ve burada Hatice Hatun Camisinin yenileme çalismalari baslamisti. Bu düsüncemizi burada gerçeklestirmeye karar verdik ve meclis üyeligi dönemimde Imar Komisyonu Baskaniyken burada ki proje çalismalarini baslattik. Bes yil sonra kurdugumuz hayalin ne kadar güzel bir neticeye dönüstügünü görmüs olmaktan çok büyük memnuniyet duydugumu ifade etmek istiyorum. Burada çocuklarimiz dualar okudular, bize çok güzel bir gösteri sundular. Tabi ki biz çocuklarimiza neyi versek onu aliyoruz. Biz çocuklarimiza Kur’an ögrettigimiz zaman onlardan Kur’an dinliyoruz” seklinde konustu.



“Çocuklarimiz okula baslamadan Kur’ani ögrensin”

Konya Il Müftüsü Ali Öge ve Selçuklu Ilçe Müftüsü Bekir Derin’in Külliye’ye ve burada verilen egitime büyük önem verdiklerini belirten Baskan Pekyatirmaci, “Burada hepsinden Allah razi olsun hocalarimiz hakikaten çok gayretliler ve ögrencilerimiz de velilerimiz de sansli. Insallah bu 4-6 yas kursumuz, bütün Türkiye’ye örnek olacak. Ben özellikle Il Müftümüze, Ilçe Müftümüze ve hocalarimiza tesekkür ediyorum. Ilk asamalarinda Ahmet Poçanoglu hocam sahip çikti, Ali Öge hocamiz da daha göreve gelir gelmez hemen burasi ile ilgili bilgiler aldi ve ilk ziyaretimizi buraya yaptik. Hakikaten Il Müftümüz de Ilçe Müftümüz de buraya çok önem veriyorlar. Insallah burada atilan tohumlar önümüzdeki yillarda birer filiz verecek, fidan olacak ve ondan sonra da meyvelerini toplamaya baslayacagiz. Istiyoruz ki çocuklarimiz daha okula baslamadan hemen okuma yazma ögrenmeden Kur’ani ögrensin. Önce peygamber sevgisini ögrensin, önce sevgiyi, muhabbeti, dostlugu, kardesligi ögrensin. Ondan sonra hangi okula gittigi, hangi meslegi icraa ettigi çok önemli degil. Yeter ki ahlakli dinini bilen, diyanetini bilen, milletini, devletini, ülkesini seven ahlakli bireyler olsun. Insallah bu 4-6 yas kreslerimizden ben eminim ki çok degerli fidanlar yetisecek ve bu fidanlar bizim ülkemizin, milletimizin ve islamin birer savunucusu olarak dünyanin her tarafindan bizi temsil edecekler. Buna olan inancimiz tam. Biz yeter ki çocuklarimiza imkan verelim onlarin önlerini açalim. Inaniyorum ki kat kat fazlasini biz meyve olarak elde edecegiz. Biz millet olarak farkli bir milletiz. Her zaman hakkin, adaletin savunucusu olan bir milletiz. Bizim köklerimiz saglam ama maalesef yüz yildir bizi köklerimizden koparmaya çalisiyorlar. Ne yaparlarsa yapsinlar bizi köklerimizden ayiramayacaklar. Osmanli döneminde çocuklar önce dini egitim aliyorlarsa insallah bu mekteplerimizde de ögrencilerimiz önce dini egitim alacaklar. Insallah bu emeklerimiz karsiliksiz kalmayacak ve çocuklarimizi çok iyi yerlerde görecegiz. Biz belediye olarak bir çok hizmet yapiyoruz ama emin olun ki en çok mutlu oldugumuz is egitim alaninda yaptigimiz isler. Bu noktada diger kurumlarla birlikte çok iyi bir isbirligimiz var” dedi.



“Çocuklarimiz 4 yasindan itibaren dini egitim aliyor”

Hatice Hatun Külliyesi’nin çocuk egitiminde önemli bir rol model oldugunu ifade eden Selçuklu Ilçe Müftüsü Bekir Derin, “Allah’in verdigi sayisiz nimetlerin içinde en önemlilerinden bir tanesi evlattir. Evladimiz bizim her seyimiz onun için her seyi veririz. Biz Müslümanlar olarak nasil bir evlat yetistirmeliyiz ki o emeklerin karsiligini dünyada ve ahirette alalim. Öyle bir hayirli evlat yetistirelim ki vatanina, milletine, dinine, devletine, çevresine ve bütün varliklara karsi sorumluluklarini bilen evlatlar yetistirelim ki yarinimizi onlara huzurla teslim edelim. Onlarin yaptiklari hizmetlerden bizler de mükafatimizi almaya devam edelim. Iste hepimiz bugün bunun gayreti içerisindeyiz. Eskiden 7’den 70’e derdik simdi 4 yasindan itibaren egitime basliyoruz. Bir zamanlar çocuklarimiz bu saatlerde Peygamber Efendimizin sözlerini söyledigi Kutlu Dogum Haftasinda bu çocuklar burada olmamali uyumali diyerek çocuklarimizi uyutmaya çalisarak postmodern darbeler yapiliyordu. Ilçemizde 4-6 yas Kur’an Kurslarinda erkek ögrencimiz 1218, kiz ögrencimiz 1268, toplam 2486 su anda 4-5-6 yasindaki çocuklarimiz bizim Kur’an Kurslarimizda egitim aliyor. Biz imkan verdigimiz sürece bütün kurslarimiz tiklim tiklim dolacak. Bu anlamda içinde bulundugumuz Hatice Hatun Külliyesi güzel bir örnek olusturdu. Bu örnegin olusmasinda emegi geçen basta Belediye Baskanimiz olmak üzere emegi olan herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Hatice Hatun modelini Türkiye’ye yaymaliyiz”

Egitim anlaminda önemli bir program yapildigini belirten Konya Il Müftüsü Doçent Doktor Ali Öge, “Çok güzel anlamli bir aksam yasiyoruz. Tabi ki egitimin sac ayaklari vardir; bunlar ögrenci, ögretici ve veliler. Tabi idare bunun en temel planlayicilarindan bir tanesi bunun besinci ayagi ise hayirseverler. Bu besli bir araya geldiginde egitim daha kaliteli hale geliyor. Çocuklarimiz bizim gelecegimiz ama gelecegimizi planlamaz isek imtihan olmamiz da kaçinilmaz ve mukadder. Dolayisiyla bu programin çok önemli bir yatirim oldugunu düsünüyorum. Insallah egitimlerin sonunda burada hem eksikleri görme hem sizlerin tekliflerini görme anlaminda sizlerle bir arada olmayi Rabbim’den niyaz ediyorum. Su an 161 tane kresimiz var. Yaklasik bes bin tane de hafizliga çalisan ögrencimiz var. Bu sayiyi biz ne kadar üst seviyeye çikarirsak bu bir avantaj. Isbirligi yapmak, istisare yapmak, birikimleri üst üste koyarak Konya’mizi model bir hale getirmek durumundayiz. Konya’da nasil bir belediyecilik modeli var ise Konya’nin kendine has bir din egitimi de vardir. Biz bu modelinin dünyaya yayilmasi için bu tür küçük adimlarla saglayacagiz. Hatice Hatun Külliyesi’ndeki bu modeli biz ne kadar yayginlastirabilirsek o kadar müstefil olacagiz. Buranin yapiminda emegi olan basta baskanimiz olmak üzere emegi geçen tüm kardeslerimize ve burada hizmet veren tüm kardeslerimize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Velilerin çocuklarin egitimlerinin pekismesi için bes ay boyunca Cuma günleri saat 11.00 ve 20.00’de egitim alarak çocuklarin egitimine katki saglayacak.
Kaynak: İHA