Sermiyan Midyat'tan Yapim Sirketine Dava

Yönetmen, oyuncu ve senarist Sermiyan Midyat, ‘Cellabi’ adli filmde basrol oynamak için anlastigi yapim sirketine, film çekilmeyince magdur oldugu iddiasiyla 300 bin liralik dava açti.

Yönetmen, oyuncu ve senarist Sermiyan Midyat, İçel’de çekilecek olan ‘Cellabi’ adli filmde basrol olmak için Blackwell Prodüctions isimli yapim sirketiyle iki yil önce anlasmisti. Midyat, filmin çekilmemesi üzerine Istanbul Asliye Hukuk Mahkemesine basvurarak dava açti. Midyat’in avukati Baver Karakas tarafindan mahkeme sunulan dilekçede, Blackwell Prodüctions adli yapim sirketinin İçel’deki yerel halktan söz konusu filmde rol verecekleri iddiasiyla para topladigi öne sürüldü. Film çekilmeyince para toplanan kisilerin Midyat’a mesaj attiginin anlatildigi dilekçede, mesajlari gören Sermiyan Midyat’in sözlesmede belirtilen süre içerisinde filmin çekilmemesi üzerine davali yapim sirketine noter araciligiyla ihtarname gönderdigi ve ihtarnameye karsi olumsuz cevap aldigi aktarildi.

“100 bin lira manevi tazminat ile 200 bin lira cezai sart bedelinin tahsilini talep ediyoruz”

Mahkemeye sunulan dilekçede, “Söz konu filmle ilgili çekim yapilamamistir. Sermiyan Midyat da filme davet edilmemistir. Müvekkilime herhangi bir bildirimde bulunmayan davali yapim sirketi, İçel bölgesinde de film seti olusturmamistir. Müvekkilim, film için yaklasik bir ay İçel bölgesinde beklemeye devam etmistir. Müvekkil, filmin tanitimiyla ilgili görüntü ve haberlere basinda yer vermistir. Filmin çekilmemesi, müvekkilin onuruna, sayginligina ve ticari itibarina zarar vermistir. Müvekkilin maddi ve manevi zararinin karsilanmasini istiyoruz. Bu nedenle 100 bin lira manevi tazminat ile 200 bin lira cezai sart bedelinin davali sirketten tahsilini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA