Marmaris'te Ölmüs Ayi Bulundu

Mugla’nin Marmaris ilçesinde bir vatandas, çiktigi doga yürüyüsünde ölmüs bir ayi görüp fotografini çekti. Çekilen fotografin sosyal medyada ’kim demis Marmaris’te ayi yok’ notuyla paylasilmasinin ardindan Marmaris Milli Parklar Müdürlügü ekipleri harekete geçti.

Marmaris'te Ölmüs Ayi Bulundu


Edinilen bilgiye göre, ögleden sonra doga yürüyüsüne çikan bir vatandas Marmaris’e bir kilometre mesafedeki Karadere mevkiinde bir ayi gördü. Önce korkup bölgeden uzaklasmak isteyen vatandas ayinin hareket etmedigini fark etti. Kisa süre sonra ayinin ölü oldugunu fark eden sahis, ayinin fotografini çekerek sosyal medya hesabindan ’kim demis Marmaris’te ayi yok’ notuyla paylasti. Vatandasin sosyal medyadaki paylasimi üzerine harekete geçen Marmaris Milli Parklar Müdürlügüne bagli ekipler, vatandasa ulasarak ölü ayiyi bulmak için seferber oldu.

Ekipler, ölü ayiyi havanin kararmis olmasina ragmen bularak ilk incelemelerini yapti. Yapilan incelemelerde ayinin yaklasik bir hafta önce öldügü ve vücudunda atesli silah izi bulunmadigi tespit edildi. Ölü aynin etrafina güvenlik amaçli bariyer konuldu. Gün agarinca ölü ayinin cesedinin bulundugu yerden alinarak kesin ölüm sebebi ile ilgili detayli inceme için veterinerlik fakültesine sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA