Turkcell'den Son 14 Yilin Rekoru

Turkcell Grubu, 2021 yilinin üçüncü çeyreginde geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 22,3 artisla 9,4 milyar TL gelir elde etti. 2021 yilinin üçüncü çeyreginde 1,2 milyon yeni müsteri kazanan Turkcell, son 14 yilin en yüksek çeyreklik net müsteri kazanimina ulasti.

Turkcell'den Son 14 Yilin Rekoru
Turkcell; degisen ihtiyaçlara uygun çözümler sunma vizyonu, yenilikçi dijital servisleri ve sundugu üstün müsteri deneyimi ile 2021 yilinin üçüncü çeyregini güçlü finansal ve operasyonel sonuçlarla noktaladi. Turkcell Grubu konsolide bazda toplam gelirlerini, geçen yilin üçüncü çeyregine göre yüzde 22,3 artisla 9,4 milyar TL’ye çikardi. Sirketin FAVÖK’ü 4 milyar TL olarak gerçeklesirken, FAVÖK marji ise yüzde 43,1 oldu. Güçlü operasyonel performans ve disiplinli finansal risk yönetimi ile Turkcell’in 2021 yili ilk çeyrek net kari yüzde 18 artarak 1,4 milyar TL’ye ulasti ve tüm zamanlarin en yüksek çeyreklik seviyesine eristi.

Turkcell, son çeyrekteki performansini da göz önüne alarak yil hedeflerini bir kez daha yukari yönlü güncelledi; Sirket açiklamasina göre 2021 yili gelir büyüme öngörüsünü yaklasik yüzde 20 seviyesine, FAVÖK beklentisini de yaklasik 14,5 milyar TL seviyesine yükseltti. 2021’in üçüncü çeyreginde de müsteri odakli yaklasimini sürdüren Turkcell, bu dönemde 1,2 milyon müsteri kazanimiyla son 14 yilin en yüksek çeyreklik net müsteri kazanimina ulasti. Yilin ilk dokuz ayinda ise 2,5 milyon yeni müsteri kazandi.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, degerlendirmesinde “Mobil, sabit, dijital servisler ve techfin gibi bir çok alanda hayata dokunan zengin ürün portföyümüz ve üstün hizmet kalitesine odaklanan yaklasimimiz sayesinde mevcut ve yeni müsterilerimizin tercihi olmaya devam ettik. Tüketici aliskanliklarinin hizla degistigi bu dönemde odagimiza müsterilerimizin ihtiyaçlarini ve memnuniyetini aldik; çeyrek bazinda son 14 yilin en yüksek müsteri kazanimina imza attik. Ülkemiz ve müsterilerimiz için hayata deger katan çözümler gelistirilmesine yönelik motivasyonumuz, güçlü finansal performansimizdaki en önemli itici gücümüz oldu” seklinde konustu.

“Techfin alanindaki büyüme hizlaniyor, Paycell yatirimcinin karsisina çikmaya hazirlaniyor”

Paycell’in sundugu genis çözüm yelpazesi sayesinde pandemi ile gelisen yeni ödeme aliskanliklarina güçlü bir karsilik ürettigine dikkat çeken Genel Müdür Murat Erkan, Turkcell’in techfin alanindaki yenilikçi ödeme platformu Paycell’in performansina iliskin sunlari söyledi:

“Dijital ödeme platformumuz Paycell’deki üç ay aktif kullanici sayimiz 6 milyona ulasti ve ayni dönemde Paycell Card üzerinden yapilan islemler geçen senenin üçüncü çeyregine kiyasla 6 katina çikti. Küçük ve orta ölçekli isyerlerinin kullanimina sundugumuz Android POS cihazimiz ve e-ticaret alanindaki sanal POS entegrasyonumuz sayesinde, çeyreklik islem hacmimiz geçen yilin ayni döneminin 8 katina çikarak 475 milyon TL seviyesinde gerçeklesti. Güçlü performansiyla yatirimcilarin da ilgisini üzerine toplayan Paycell’in, olusturdugu faydayi ve temsil ettigi degeri daha yukari seviyelere tasiyabilmek için yeni bir sürece girdik. Paycell’in mevcut degerinin ortaya çikarilmasi ve kismi hisse satisi alternatiflerinin degerlendirilmesi için stratejik yatirimcilar ile görüsmelere baslamayi planliyoruz. Paycell’in gelecek yolculugunu sekillendirecek yeni bir etap baslattik.”

Dijital servisler büyümeye devam ediyor

Turkcell’in dijital servis tekil gelirleri, büyüyen müsteri bazi sayesinde yildan yila yüzde 31 artarak 435 milyon TL’ye yükseldi. Türkiye’nin iletisim ve yasam platformu BiP’in üç ay aktif kullanici sayisi geçen yilin ayni döneminin 3 katina çikarak 27,2 milyona ulasti. TV+, zengin içerigi ve sundugu üstün deneyimle müsteri sayisini 1 milyonun üzerine çikardi.

Turkcell Dijital Is Servisleri, kurumlarin dijital dönüsümün yolculuguna eslik etmeyi sürdürüyor

Turkcell’in kurumsal müsterileri için erisimden siber güvenlige, bulut teknolojilerinden veri merkezlerine, yönetilen hizmetlerden nesnelerin internetine kadar genis yelpazede yeni nesil teknolojileri sundugu Dijital Is Servisleri’nin geliri bu çeyrekte 499 milyon TL oldu. Ayrica 2021’in üçüncü çeyreginden sonra gelire dönüsecek projelerinin kontrat degeri 832 milyon TL’ye ulasti. Turkcell, Türkiye’yi veri ve bulut teknolojileri üssü haline getirme hedefi çerçevesinde yaptigi yatirimlara bir yenisini daha ekleyerek Turkcell Avrupa Veri Merkezi’nin açilisini gerçeklestirdi.

“Dijital dönüsüm ve 5G için fiber altyapi sart”

Özellikle pandemi sonrasi dönüsen gündelik ve ekonomik hayat içerisinde genisbant hizinin ve kapasitesinin daha kritik bir öneme kavustugunu aktaran Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye’nin, dijital dönüsümün ihtiyaçlarina yanit verebilecek bir fiber altyapiya kavusabilmesinin önemli oldugunu aktardi. Murat Erkan, sözlerini söyle sonlandirdi:

“Yeni nesil mobil iletisim teknolojisi 5G’ye hazirlik ve 5G’nin getirecegi temel faydalari en iyi sekilde sunabilmek açisindan da fiber altyapi büyük önem tasiyor. 5G teknolojileri konusunda çalisan gerek üniversiteler gerekse sirketlerle birlikte hareket ederek, Türkiye’de bir 5G çözüm ekosisteminin olusturulmasina destek veriyoruz. 5G’ye geçis sürecinde de yatirimi merkeze alan ve bu sayede rekabetin üst yapida, deger teklifleri üzerinden gerçeklesmesine olanak saglayacak yaklasimi da gayet yapici ve olumlu buluyoruz.”
Kaynak: İHA