Sivas'ta Egitime Hayirsever Destegi

Sivas’a hayirsever destegi ile kazandirilacak olan 6 derslikli anaokulu için temel atma töreni düzenlendi.

Sivas'ta Egitime Hayirsever Destegi
Cumhuriyet Üniversitesi Ilk ve Ortaokulu yerleskesine insa edilecek anaokulu temel atma törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Baskani Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Baskani Mustafa Eken ve hayirsever isadami Mustafa Isik katildi.

Törende konusan Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, okulun yapimina destek veren Isik’a tesekkür ederek; "Hiçbir anne baba, çocuguna egitimden daha güzel bir miras birakamaz. Insallah is insani Mustafa Bey de hem kendi çocuklarina hem de diger çocuklara en güzel mirasi birakmis oluyor" dedi.

Hayirsever isadami Mustafa Isik ise; "Rahmetli babam Ismail Isik’in adini yasatacagimiz anlamli bir eser birakiyoruz. Bunu bize nasip ettigi için Allah’a hamdediyorum" ifadelerini kullandi.

Egitimin olmadigi yerde basarinin da olmayacagina vurgu yapan STSO Baskani Mustafa Eken ise isadamina destegi için tesekkür etti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz da yaptigi konusmada temeli atilan anaokulunun hayirli ugurlu olmasini diledi.

“Ilimiz egitim alaninda iyi bir noktada”

Yildiz’in ardindan konusan Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise "Hayirli bir ise destek olan degerli isadami Mustafa Isik ve ailesine tesekkür ediyorum. Ilimiz egitim alaninda iyi bir noktada. Daha da iyi olmasi için devletimiz ve yerel yönetim olarak bizler gereken çalismalari yapiyoruz. Mustafa Bey gibi hayirseverlerimiz de egitimin yükünü almak için tasin altina elini koyuyorlar. Ben tüm hayirseverlerimize bu katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

“Birçok okulu sehrimize kazandirdik”

Törende konusan Vali Salih Ayhan da Isik ve tüm hayirseverlere egitime verdikleri destekten dolayi tesekkür etti. Ayhan; "Sivas, egitimde fiziksel altyapi olarak en önde gelen illerden biri. Devlet yatirimlarimizin yaninda hayirseverlerimizin katkilari ile de birçok okulumuzu sehrimize kazandirdik" ifadelerini kullandi.

Vali Ayhan’in konusmasinin ardindan Il Müftüsü Yusuf Akkus tarafindan edilen dua ile 6 derslikli anaokulunun temeli atildi.
Kaynak: İHA