Ses Dalgalariyla Gençlestirme

Dermatolog Dr. Gaye Sarikan Ünal, ses dalgalari esasiyla çalisan ultrason yönteminin “ameliyatsiz yüz estetigi” uygulamalari arasinda kalici ve güvenli bir yer edindigini söyledi. Ultraterapi denilen bu yöntemle yogunlasmis ses dalgalarinin odaklanmis olarak cilde gönderildigini belirten Uzm. Dr. Ünal, “Ses dalgasi, ulastigi hedef dokuda hizli bir isi etkisi yapip dokunun kendini onarmasi için uyarida bulunuyor. Bu da iyilesmeyi baslatiyor. Yani dokunun kendini onarmasi için bir tür dügmeye basmis oluyoruz” dedi.

Ses Dalgalariyla Gençlestirme
Kent Alsancak Tip Merkezi Dermatoloji Uzmani Dr. Ünal, “estetik dermatoloji” ve ameliyatsiz yüz estetigi uygulamalari içinde en yeni, konforlu ve agrisiz yöntem olarak kabul edilen “ultraterapi” teknolojisi hakkinda bilgi verdi. Odaklanmis ultrasonun ilk kez prostat ve karaciger kanser tedavilerinde kullanilarak tip alanina girdigini, jinekolojide özellikle gebelik takibinde de klasik ultrasonun zararsiz tani yöntemi olarak önemli bir yeri oldugunu belirten Uzm. Dr. Ünal, “Ses dalgalari, tipta çok uzun zamandan beri kullaniliyor ama son 6-7 yildir estetik dermatolojide de kullanilmaya baslandi. Patentli cihazla yapilan bu islem, son derece yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Ultrason, gebelikte en çok kullanilan sistemlerden biridir. Estetik uygulamalardaki kullanimi ise odaklanmis bir enerji sekline dönüsüyor. Yani ses dalgasi, ulastigi hedef dokuda hizli bir isi etkisi yapip dokunun kendini onarmasi için uyarida bulunuyor. Bu da iyilesmeyi baslatiyor. Yani dokunun kendini onarmasi için bir tür dügmeye basmis oluyoruz” diye konustu.



“Kisinin yüzüne genç bir ifade kazandiriyor”

Islemi uygularken iki baslik kullandiklarini ifade eden Uzm. Dr. Ünal, “Biri yüzeyde kalan ve daha çok yüzeyi hedefleyen bir baslik. Buradaki kolajen elastin liflerin yeniden kendini onararak iyilesmesi saglaniyor. Dolayisiyla derinin kalitesi artiyor. Yani yeniden kolajen onarimi oldugu için deri kirisikliklari, lekelenmeler düzelip iyilesiyor. Diger baslik, yüzün yukariya dogru kalkmasini, deri alti dokularin toparlanmasini ve yüz seklinin onarilmasini sagliyor. Bu da kisinin yüzüne genç bir ifade kazandiriyor” sözlerine yer verdi.

“Yüzü ovallestirebiliyor”

Islemin senede bir kez tekrarlandigini ancak olumlu sonuçlar nedeniyle bazi danisanlarin 2 yilda bir islem yaptirdigini dile getiren Uzm. Dr. Ünal, sunlari söyledi: “Estetik dermatoloji olarak yapabilecegimiz ilave tedavilerle birlikte süre elbette daha da uzayabilir. Bu islemi, ayni bir bina insaatinin temeli gibi temel bir tedavi olarak düsünebiliriz. Bu saglam bir temel oldugu için üzerine yapacagimiz her türlü islem, bunun etkisini daha da uzatacaktir. Bu islem için hiçbir yas siniri yok. Halk arasinda çene kasilmasi dedigimiz, gece dislerini sikan kisilerde de ise yarayan bir yöntem. Kemige hiçbir etki etmeden köseli olan yüzün seklini ovale döndürüyor. Yumusak doku üzerinden çalisarak kas üzerindeki lifi gerdigi için yüzü ovallestirebiliyor.

Agrisiz islem

Islem sirasinda danisanlarin agri yasamadigina dikkat çeken Dermatolog Dr. Gaye Sarikan Ünal, “Agri kisisel bir algidir. Eger diste protez, dolgu, implant yoksa agrinin hissedilmesi çok zor. Kiside bir hassasiyet varsa hissedilebilir ancak katlanilmayacak bir agri kesinlikle degil. Islem sonrasi günlük hayata hemen dönülebilir. Islemin etkisi daha geç dönemde ortaya çikiyor. Islem sonrasi ilk etki kalici bir etki degil. Asil kalici etki haftalar içerisinde ortaya çikiyor ve yaklasik 3. ayda kalici etki ortaya çikiyor. Bu, güvenli bir sistem. Patentli cihazlarla yapilirsa riski yok denecek kadar az. Yapan kisinin becerisi ve tecrübesi çok çok önemli” dedi.

Kaynak: İHA