Sehirden Kirsala Kadin Emegi Bu Sergide

Bursa Fotograf Sanati Dernegi (BUFSAD) üyelerinin kadin emegini fotograf kareleriyle yansittigi “El Emek Kadin” fotograf sergisi, Konak Kültürevi’nde açildi. Birbirinden güzel fotograflarin yer aldigi sergi, 18 Kasima kadar açik kalacak.

Sehirden Kirsala Kadin Emegi Bu Sergide
Sanatin farkli disiplinlerinden sergileri Nilüferli sanatseverlerle bulusturan Nilüfer Belediyesi, yine çok özel ve degerli bir sergiye ev sahipligi yapiyor. Bursa Fotograf Sanati Dernegi’nin (BUFSAD) toplumun her kesiminden kadin emegini yansitan fotograf sergisi, Konak Kültürevi’nde açildi. Küratörlügünü Fahrettin Beceren ile Gökhan Sarisakal’in yaptigi ve BUFSAD’in 36 kadin üyesinin çalismalarinin yer aldigi “El Emek Kadin” fotograf sergisi ilk günden büyük ilgi gördü.

Bursa Vali Yardimcisi Seref Aydin, BUFSAD Baskani Serpil Savas, BUFSAD üyeleri ve çok sayida sanatseverin katildigi serginin açilisinda konusan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, BUFSAD’i önemsediklerini ve iyi bir paydas olduklarini belirtti.

Baskan Turgay Erdem, çalismalarindan dolayi BUFSAD üyelerini kutladi.

Uzun bir aradan sonra fotograf sergilerinde yüz yüze olmaktan duydugu mutlulugu dile getiren BUFSAD Baskani Serpil Savas da, bu imkâni veren Nilüfer Belediyesi’ne tesekkür etti. “El Emek Kadin Fotograf Sergisi”nin bir sosyal sorumluluk projesi oldugunu dile getiren Savas, sergi hakkinda bilgiler verdi. BUFSAD üyesi 36 kadinin çalismalarinin yer aldigi sergiyle kadina siddet olaylarina dikkat çekmek istediklerini belirten Serpil Savas, “Günden güne artarak hepimizi derinden üzen kadina siddet olaylari için bir seyler yapmak istedik. Bunu, siddet odakli çalismalarla ifade etmektense, kadinin toplumdaki emegini vurgulayarak dikkat çekmek istedik. Tarim kültüründen kent kültürüne kadar uzanarak, kendi gözümüzle, kadrajimizla anlatalim istedik. Bu çalismaya deger katan kadin arkadaslarima tesekkür ediyorum” diye konustu.

BUFSAD Baskani Serpil Savas, BUFSAD’in 35. yilina özel çikardiklari “Isigin Pesinde” isimli fotograf kitabini da, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem’e armagan etti. “El Emek Kadin” fotograf sergisi, 18 Kasim tarihine kadar Konak Kültürevi’nde açik kalacak.
Kaynak: İHA