Kars Yeni Otogara Kavusuyor

Dönemin Belediye Baskani Naif Alibeyoglu tarafindan yapimina baslanan ve yarim kalan Otogar Binasi yeniden projelendirilerek yapimina baslanacak.

Kars Yeni Otogara Kavusuyor
Kars Valisisi/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, beraberindeki Iller Bankasi Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Çidem ile birlikte Yenisehir Mahallesi’nde yaklasik 13 yildir insaati durdurularak atil vaziyette birakilan Yeni Otogar Binasi’nda bir takim incelemelerde bulundu. Öksüz, otogar binasinin proje çalismasinin biran evvel tamamlanmasini istedi.

Olumsuz kosullarda vatandaslara hizmet veren ve kentin ters noktasinda bulunan mevcut otogarin yerine dönemin Belediye Baskani Naif Alibeyoglu tarafindan yaptirilan, kaba insaati tamamlanan ve geçen süre içerisinde kimsenin el vurmadigi Otogar, Öksüz, tarafindan yaptirilarak vatandaslarin hizmetine sunulacak. Kentte önemli bir eksigi giderecek olan otogar, vatandaslari da heyecanlandirmaya basladi.

“Tarihi kentte yakisir bir otogar olacak”

Kars’ta özellikle son otobüslerin hareketinden sonra adeta sessizlige bürünen mevcut otogarin kentte yakismadigini ifade eden vatandaslar, “Yillardir terk edilerek çürüyen otogara kim sahip çikacak diye kara kara düsünüyorduk. Allah razi olsun yollarimizi, kaldirimlarimizi yapan çaliskan valimiz otogara da el atti. Valimizin destekleriyle otogar atil durumdan kurtarilarak bizlere hizmet verir hale getirilecek. Insallah kisa sürede yapimina baslanir ve Kars’ta tarihine, adina yakisir bir otogara kavusur” dediler.

Iller Bankasi Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Çidem ile birlikte uzun süredir insaat çalismalari duran ve atil vaziyette bulunan otogar projesi üzerinde de çalisma yapan Öksüz, belediye birim amirlerine de sehirlerarasi otobüs terminali ile ilgili proje çalismalarinin biran önce tamamlanmasi ve ihale sürecinin en kisa sürede baslatilmasi talimatini verdi.

Öksüz ve beraberindekiler otogardaki incelemelerinin ardindan bölgeden ayrildilar. Yeni Otogar Binasi’nin önümüzdeki insaat sezonu yapimina baslanilmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA