Japonya Saglik Bakanligindan Korona Virüs Ilaci Karari

Japonya Saglik Bakanliginin uzman kurulu, Ronapreve adli antikor kokteylinin kullanim izninin önleyici tedaviyi de içine alacak sekilde genisletilmesine yesil isik yakti.

Japonya Saglik Bakanligindan Korona Virüs Ilaci Karari
Korona virüs vakalarinda son haftalarda gözlenen belirgin düsüsle gündeme gelen Japonya’da Saglik Bakanligina bagli uzman kurul, Chugai adli ilaç sirketi tarafindan üretilen antikor kokteyli Ronapreve’nin korona virüs enfeksiyonlarini önlemek için kullanimini onayladi. Böylece antikor kokteyli tedavisinin simdiye dek yalnizca hafif ila orta semptomlu korona virüs hastalariyla sinirlandirildigi ülkede, önleyici tedavi olarak basvurulacak bir ilaç ilk kez kullanim izni almis oldu.

ILK ÖNLEYICI ILAÇ

Bir protein türü olan Casirivimab ve Imdevimab adli monoklonal antikorlarin kombinasyonundan olusan Ronapreve’nin semptomsuz ve hasta kisilerle yakin temasta olmayan tasiyicilara uygulanabilen ülkenin ilk hastalik önleyici ilaci olmasi bekleniyor. Ilacin yalnizca ciddi semptomlar gelistirme riski tasiyan kisilerle birlikte yasayanlara, asi olmayan kisilere ve asi yoluyla yeterli bagisiklik korumasi saglayamayanlara da uygulanacagi belirtiliyor.

TEMMUZ’DA ONAYLANMISTI

Japonya Saglik Bakanligi Ronapreve’nin hafif ila orta semptomlu korona virüs hastalarinin tedavisinde kullanimina geçtigimiz Temmuz ayinda onay vermisti. Hastaneye yatis ve ölüm riskini azaltan ilacin, ayni zamanda Delta mutasyonu da dahil koruyucu etki gösterdigi kamuoyuna yansimisti.

(Burak Ersoy /IHA)
Kaynak: İHA