Gerçegi Aratmayan Yangin Tatbikati Oldu
Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde bulunan Ilçe Devlet Hastanesi’nde meydana gelebilecek yanginlara karsi olasi önlem alarak nasil müdahale edilmesi gerektigini göstermek amaciyla hastane personeline yangin tatbikati yapildi.

Tatbikat öncesi Itfaiye Amiri Ferdi Maden personele yanginlar ve müdahale konusunda bilgi verdi. Daha sonra senaryo geregi hastanede çikan yangina, itfaiye ekiplerine haber verildikten sonra hastane personelince ilk etapta yangin söndürme tüpleri ve su ile müdahale edildi. Böylelikle personellerin de yardimiyla yangin sirasinda mahsur kalan hastalari tahliye etti.
Tatbikat sonrasi açiklama yapan Çaycuma Devlet Hastanesi Bashekimi Op.Dr. Onur Merdivan, hastanelerin hayat kurtaran ve 7/24 çalisan yerler oldugunu belirterek, “Bu yogunlukta böyle olaylar karsisinda hangi hastayi, nereye tahliye edecegini, hangi hastaya ne sekilde yaklasacagini ögrenmis oldu. Saglik çalisanlari olarak da istedigimiz buydu. Her zaman afetlerde dahil olmak üzere, ilk görevimiz hayat kurtarmak. Bunu bugün personellerimizin basardigini gördük. Insallah hiç yasanmaz. Ama basa gelirse de ne yapacagimizi artik biliyoruz” diye konustu.
