Ercis'te Kizilay Haftasi Etkinligi

Van’in Ercis ilçesinde Kizilay Haftasi dolayisiyla okullarda etkinlik düzenlendi.

Ercis'te Kizilay Haftasi Etkinligi
Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu ve Kizilay Ercis gönüllülerinin katilimiyla Salihiye Kiz Yatili Bölge Ortaokulunda gerçeklestirilen etkinlikte, ögrenciler Kizilay hakkinda ve Kizilay gönüllüsü olma konusunda bilgilendirildi. Birçok ögrenciye kirtasiye desteginin de verildigi etkinlikte konusan Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, “Kizilay Haftasi dolayisiyla Salihiye’deki kizlarimizi ve ögretmenlerimizi ziyaret ettik. Bugün dünyada en büyük iyilik hareketinden bir tanesi Kizilay’dir. Kizilay Haftasi’ni tebrik ediyorum. Osmanlinin en büyük mirasindan bir tanesidir. O mirasi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde devam ettirdik” dedi.

Kizilay Ercis Sube Baskani Kurbani Özdas ise Kizilay Haftasi’ni kutlamak ve gönüllü konusunda bilgilendirme yapmak amaciyla bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Özdas, “Burada çocuklarimizi hem deprem, yangin ve sel konusunda bilgilendirdik hem de yeryüzünde bir iyilik hareketi olan Kizilay’la ilgili bilgi verdik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA