Bartin Üniversitesinde Akreditasyon Çalismalari Devam Ediyor
Bartin Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Plani kapsaminda belirlenen hedefler dogrultusunda Peyzaj Mimarligi için akreditasyon sürecinin saha ziyaretleri tamamlandi.

Peyzaj Mimarligi Egitim ve Bilim Derneginden (PEMDER) gelen dis degerlendirici ekibin ziyaretleri üç gün sürdü. Saha ziyaretleri kapsaminda ögretim elemanlari ve ögrencilerinin yani sira sektör temsilcileri ile görüsmeler yapildi. Ilgili standartlar ile çok sayida göstergeye dayali kanitlar incelenerek kültürel ve sportif alanlar gezildi. Yogun sekilde devam eden görüsme ve ziyaretlerin ardindan PEMDER heyeti Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.
“Akreditasyon konusunda ciddi gayret gösteriyoruz”
Kalite ve akreditasyon konusunda çok ciddi mesai harcadiklarini ifade eden Rektör Uzun, gelinen noktada tüm bölümlerin akreditasyon konusunda hazirliklarini sürdürdügünü ifade etti.
Rektör Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak sürekli iyilestirme mantigiyla kalite süreçlerine büyük önem veriyoruz. Üniversitemizde verdigimiz hizmetlerin belirli standartlar içermesi ve sürdürülebilir bir gelisim göstermesi temel hareket noktamiz. Bu noktada ciddi çalismalar sürdürüyor, önemli hamleler yapiyoruz. Yürüttügümüz çalismalarin ilgili kurum ve kuruluslarca degerlendirmeye alinmasi, akabinde akreditasyon sürecine dâhil edilmesi bizler için gurur vericidir. Bartin Üniversitesi olarak hazirladigimiz ‘2019-2023 Stratejik Plani’ dogrultusunda hedefler belirledik ve bu hedeflerimize kararli bir sekilde yürüyoruz. Bu uzun soluklu süreci yöneten Mühendislik, Mimarlik ve Tasarim Fakültesi Dekanligimiza, kararli duruslari ve kaliteyi önceleyen egitim anlayislariyla Peyzaj Mimarligi bölümü ögretim elemanlarimiza tesekkür ediyorum. Ayrica nazik ziyaretleri ve yakin ilgileri dolayisiyla PEMDER heyetine de tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.
