4006 Bilim Fuari Sergisi Açildi

Denizli’de Merkezefendi Nevzat Karalp Anadolu Lisesi ögrencilerinin hazirlamis oldugu 20 proje 4006 Bilim Fuari sergisinde açildi.

4006 Bilim Fuari Sergisi Açildi


Denizli’de Merkezefendi Nevzat Karalp Anadolu Lisesi ögrencilerinin hazirlamis oldugu 20 proje 4006 Bilim Fuari sergisinde açildi. Okul ögrencileri tarafindan hayata geçirilen 20 projeyi inceleyen Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, proje sahibi ögrenciler ve danisman ögretmenlerinden bilgiler aldi.

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici konusmasinda “TÜBITAK 4006 Bilim Fuarlari bizim bayram günlerimiz gibidir. Yasadigimiz çagda bilimin teknolojinin hayatin her alanini sardigi bir dönem yasamaktayiz. Egitimciler ve ögrenciler olarak buna adapte olmak zorundayiz. Genç yasta bilimle tanisma, bilimden istifade etme, sorgulama ve neden-sonuç iliskisi kurma açisindan bilim fuarlari çok büyük önem arz etmektedir. Ögretmenlerimiz bu fuarlara ögrencilerini hazirlarken ayni zamanda onlari hayata da hazirliyor. Konu bütünlügü olarak baktigimizda çok farkli bilimsel veri setinin ele alinip incelendigini görüyoruz. Ögrencilerimiz bilim fuarlarinda yaptiklari çalismalarla bilime küçük adimlar atmis oluyor. Sonrasinda bu adimlar daha da büyüyerek çok büyük organizasyonlara ulasiyor. Türkiye havacilik ve savunma sanayinde son dönemlerde büyük atilimlara imza atti. Bu gelismelerin bir çogunun temelini 10-15 yil önce bu salonlarda yapilan çalismalar olusturmaktadir. Sizlerin yaptigi çalismalarla gurur ve övünç duyuyoruz. Bilim fuarinda görev alan ögrencilerimizi, destek veren ögretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve emegi geçenleri tebrik ediyorum” dedi.



Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici’nin konusmasindan sonra bilim fuari açilis kurdelesi protokol üyelerince kesildi.
Kaynak: İHA