Baskale'de Spora Dev Yatirim

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Baskale Belediyesi’nin ortaklasa yürüttügü projeler kapsaminda 12 milyon TL’lik dev yatirimla ilçeye yeni sehir stadi, 5 adet semt sahasi ve gençlik merkezi ile kapali spor salonunun yapimina baslandi.

Baskale'de Spora Dev Yatirim
Baskale’deki spor tesislerinin sayisini artirmak ve vatandaslarin daha iyi kosullarda spor yapabilmesine saglamak adina yatirimlara hiz veren Baskale Belediyesi, toplam maliyeti 12 milyon TL. olan dev spor yatirimlariyla Baskale’yi spor kenti yapmaya hazirlaniyor. Baskale Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Asim Solak’in girisimleriyle ‘Spor Tesisleri’ projesi kapsaminda Gençlik ve Spor Bakanligi ile Spor TOTO Teskilatiyla yapilan protokol kapsaminda Baskale’ye dev spor yatirimlari kazandiriliyor. 2400 rakimla Türkiye’nin en yüksek yerlesim yeri olan Baskale’de gençleri spora tesvik etmek için çalismalarini sürdüren Baskale Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanligi isbirligi ile sporun kalbinin Baskale’de atmasi için ilçe genelindeki 1 Sehir Stadi, 2’si kirsal mahallelerde olmak üzere 5 adet semt sahasi, Gençlik Merkezi ve Kapali Spor Salonu insaat yapimina baslandi.

"Baskale sporun merkezi olacak"

Vatandaslarin sporla iç içe olmalari için çalismalarini sürdürdüklerini belirten Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Asim Solak, “Gençlerimizin bos zamanlarini en iyi sekilde degerlendirmesini saglamak için birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Vatandaslarimizin huzur içinde vakit geçirebilmesi ve rahatça spor yapabilmeleri için spor sahalarini ilçe genelinde yayginlastiriyoruz. Gençlerimize yeni spor alanlari kazandirmaya devam edecegiz. Bölgede sayili olan yari olimpik yüzme havuzunu da kazandirdigimiz Baskale’de sporun kalbi atacak. Bu projelerimizin de tamamlanmasiyla milli sporcularimizin da çalisma imkâni bulacagi Baskale sporun merkezi haline gelecek" dedi.

Baskale’de yeni spor alanlarinin ilçeye kazandirilmasiyla, çocuklarin trafige açik alanlarda vakit geçirmek yerine, daha güvenli ortamlarda sportif aktivitelerini yapmalarina olanak saglanmis olacak.
Kaynak: İHA