Sanayinin Çagla Ustasi

Aralik ayi itibariyle baslayacak olan zorunlu kis lastigi uygulamasi öncesi ustalarin zorlu mesaisi lastik degisimine bir kadin olarak tam destek veren sanayinin Çagla ustasi, bu güç gerektiren meslek dalinda gecesini gündüzüne katarak çevredekilerin takdirini topluyor.

Sanayinin Çagla Ustasi
1 Aralik’ta ticari araçlarda baslayacak olan zorunlu kis lastigi uygulamasinda geri sayim basladi.

Edirne’de Yeni Sanayi Sitesi’nde ’Çagla Usta’ olarak taninan Çagla Dobranyali, yogunlugun yasandigi bu günlerde isin büyük bir kismini üstlenerek gece gündüz, yagmur çamur demeden yogun mesai harciyor.

Sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlarda baslayacak olan uygulama öncesi sürücüler oto lastikçilerin yolunu tutuyor. Yasanan yogunluktan dolayi fazla mesai yapan lastikçiler, kis lastiginin kazalarin önlenmesinde ve yakit tüketiminin azaltilmasinda büyük öneme sahip oldugunu belirtiyor.

Esinin yaninda çirak olarak basladi

Edirne Merkez Sanayi Sitesi’nde kendi is yerini açarak erkek egemenliginin oldugu meslekte kisa sürede usta olan evli ve 1 çocuk annesi Çagla Dobranyali, kis mevsimi yaklasirken baslayacak zorunlu degisim öncesi araçlari güvenli yolculuga hazirliyor. Meslek hayatina esinin yaninda çirak olarak baslayip kisa sürede isinde ustalasan Dobranyali, isindeki tecrübe ve uzmanligiyla görenleri sasirtiyor.

"Kis lastigi hayat kurtarir"

Uygulama öncesi islerinde yogunluk yasandigini söyleyen Çagla Ölmez Dobranyali, "Hususiler bu zorunluluga dahil degil ama tüm araç sürücülerinin de bu konuda bilinçlenmesini rica ediyorum. 1 Aralik itibariyle araçlarin kis lastigi uygulamasina geçmesi lazim. Sürücülere kesinlikle 4 kis lastigi seklinde degistirmelerini öneriyorum, çünkü hayat kurtariyor" ifadelerine yer verdi.

"Uygulama öncesi hareketlilik artti"

Bilinçli müsterilerin uygulama öncesi yogunluk olusmadan lastik degisimi için gelmeye basladigini belirten Usta Ercan Dilmaç ise, "1 Aralik itibariyle kis lastigine resmi geçis oluyor. Lastiklerimiz degismeye basladi.

Bizde kis lastigi olanlar gelip taktirirken, disaridan da kis lastigi almaya gelenler oluyor. Elimizden geldigi kadar müsterilerimizi bilinçlendirip yardimci oluyoruz. Montaj degisimlerimiz hareketli gidiyor. Yüzde 50 civarinda kendi müsterilerimiz gelip degisim yaptirdi. Montaj degisimini hallettikten sonra baglantisini yapiyoruz. Müsterinin rota girmesi gerekiyorsa rota, lastikleri kötüyse de lastik almaya yönlendiriyoruz" seklinde konustu.

Kis gelmeden önce lastik degisimine gelen müsterilerden Müjde Gaziyiz ise, “Havalar sogumadan ve kar yagmadan güvenligimiz açisindan kis lastigi uygulamasina geçtik. Hava her an degisebilir ihmal edilmemeli ve son dakikaya birakilmamali. Sagligimiz ve güvenligimiz için bu çok önemli. Çünkü çocuklarimiz da bizimle birlikte trafikte yolculuk yapiyor. Onlarin da can güvenligi için geç kalmamaliyiz" dedi

Kis lastiginin kazalarin önüne geçtigini söyleyen müsterilerden Mehmet Bakircioglu da, herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi ve kis lastigini ihmal etmemesi gerektigini ifade etti.

1 Aralik itibariyle baslayacak zorunluluk Nisan ayinda sona erecek.
Kaynak: İHA